Voorbeschouwing | Drie punten verwacht in lege Grolsch Veste

Nadat de Jupiler League een week pauze nam om plaats te maken voor de bijzonder succesvolle kwalificatiereeks van het Nederlands Elftal voor Euro 2016 in Frankrijk, gaat het ‘Unterhaus’ van het Nederlandse voetbal dit weekend weer verder waar het gebleven was met alweer de tiende speelronde van de competitie. Roda JC reist dit keer af naar Enschede, waar tegen Jong Twente het derde beloftenteam in korte tijd de tegenstander vormt van de Limburgse titelkandidaat. Roda JC Live blikt vooruit op het duel.

Net als Jong Ajax en Jong PSV is Jong Twente een product van de pilot ‘Jupiler League 2.0’, welke op dit moment aan diens tweede seizoen bezig is. Zodoende hebben er in het verleden geen officiële duels plaatsgevonden tussen beide teams.

Vormverhoudingen
Een fraaie reeks overwinningen van Roda JC werd twee weken geleden abrupt beëindigd door Jong PSV. In Kerkrade wisten de Eindhovense beloften de thuisploeg verrassend op 1-1 te houden, waardoor de achterstand op NEC voorafgaand aan de speelronde twee punten bedraagt. Het veelbesproken terugvalprobleem deed Roda tegen Jong PSV de das om, maar langzaam maar zeker lijkt de ploeg de zaken achterin steeds beter voor elkaar te hebben. Jong Twente daarentegen grossiert in wisselvalligheid en staat met drie zeges, drie remises en drie nederlagen in de middenmoot van de competitie. De enige zege in de laatste vijf wedstrijden was een duidelijke 3-0 overwinning op laagvlieger Fortuna Sittard; vorige week ging de uitwedstrijd in Amsterdam tegen de medebeloften van Ajax met maar liefst 5-1 verloren. Genoeg werk aan de winkel dus voor de Tukkers, die na het teleurstellende vorige seizoen graag beter voor de dag willen komen en een sportieve meerwaarde willen vormen in de Jupiler League.

Verwachte opstellingen
n.n.b.

De redactie voorspelt
Voorspellingen: 1-2 (Luc), 0-2 (Jeroen), 1-1 (Sem), 1-2 (Robbert)
Als het aan de redactie ligt, wordt er maandagavond gewoon gewonnen in de waarschijnlijk nagenoeg lege Grolsch Veste. Drie van de vier redactieleden zien Roda met de drie punten naar huis gaan, zij het met een klein verschil in doelpunten. Het zal naar verwachting een lastige avond worden voor de Limburgers, maar de redactie geeft alvast mee dat verliezen zeer waarschijnlijk niet zal gebeuren.

Foto: FCTwente.nl

Comments are closed.