Back terug in Kerkrade: “Het was geen moeilijke beslissing”

Vorige week maakte Roda JC Kerkrade bekend dat Martin Milec ook komend seizoen gehuurd zal worden van Standard Luik. De rechtsback werd in de winterstop verwelkomd in Kerkrade en plakt daar nu dus nog een seizoen aan vast. Dat was geen moeilijke beslissing, vertelt hij tegen Voetbalnieuws.be.

Speeltijd blijkt het belangrijkste argument van de Sloveen. “Ik koos voor Roda omdat ik mijn positie als basisspeler wil behouden. Van de afgelopen zes maanden heb ik dan ook genoten.” Onder Yannick Ferrera, die in september 2015 het roer in Luik overnam, kwam Milec nauwelijks meer aan spelen toe. “Ik heb nog een driejarig contract bij Standard, maar onder Ferrera zou ik niet al te vaak spelen. Ik wil niet één keer in de vijf wedstrijden spelen en de rest van de tijd op de reservebank zitten. Bovendien hebben zij niets aan een ongelukkige speler, dus ik denk dat dit de juiste beslissing was.”

Milec kwam in een half jaar dan ook 12 keer in actie voor de Kerkradenaren. Hij vertelt dat hij zich onmiddellijk goed op z’n plek voelde in Zuid-Limburg. “Ik word behandeld als een speler die er al jaren actief is; zowel door de spelers, de fysiotherapeuten als de fans. Ik hoop komend seizoen dan ook van grote waarde te zijn.” Wat daarbij helpt, is dat het Nederlandse voetbal hem beter ligt dan het Belgische. “Jonge spelers krijgen hier veel kansen. Bovendien is het technischer dan het Belgische voetbal. Waar men in België liever fysiek speelt, wordt er hier meer gekozen voor de korte combinatie.”

De 24-jarige Sloveen zal komend seizoen onder andere concurrentie krijgen van Fréderic Ananou. Die is weliswaar gehaald als centrale verdediger, maar kan ook op de backpositie uit de voeten. Zondagmiddag om 14:30 betreden de beide heren het veld in het Parkstad Limburg Stadion voor het eerst dit seizoen, voor de eerste training.

Foto: Siol

Comments (35)

Comments are closed.