Bekeravontuur Roda eindigt in kwartfinale tegen Feyenoord: 0-1

Roda JC Kerkrade is er niet in geslaagd om ten koste van Feyenoord de halve finale van de KNVB-beker te eindigen. Tijdens een, voor de neutrale toeschouwer, slaapverwekkend schouwspel bleek een kopgoal van Eric Botteghin in verlenging genoeg om het lot van Roda te bezegelen.

Beide ploegen begonnen zeer behoudend aan de wedstrijd en speelden duidelijk met een angst om vooral niet een tegendoelpunt te moeten incasseren. Dat resulteerde in een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde. In de eerste minuten nam Feyenoord het initiatief, waarbij Eljero Elia een reuzekans kreeg. Hij schoot echter over. Na een tijdje bezig te zijn geweest in de eerste helft kantelde de wedstrijd en wist Roda gevaar te stichten, onder andere via Ard van Peppen. Ondanks bij vlagen prima combinatievoetbal werden er geen echt grote mogelijkheden gecreëerd. 0-0 was dan ook de logische ruststand.

Tijdens de tweede helft kabbelde het duel voort, maar was de thuisploeg wel het team dat de meeste kansen had op een overwinning. Feyenoord loste in het tweede bedrijf welgeteld nul schoten, maar ook de schoten van Roda waren niet bijzonder noemenswaardig. Uit een gigantische hoeveelheid corners werd niet gescoord en voor de rest bleef het met name bij schoten van afstand, al was Rydell Poepon één keer dichtbij met een rollertje in de zestien.

In de eerste helft van de verlenging ging het vervolgens faliekant mis voor de Kerkradenaren. Feyenoord nam vrij snel het initiatief en uit een doorgekopte corner kon Eric Botteghin volkomen ongedekt de openingstreffer binnen koppen. In de tweede helft volgde nog een kort slotoffensief van Roda, maar de bal viel niet goed tot de 122e minuut. Opnieuw was het Poepon die van een meter of 12 uithaalde, maar zijn schot vloog recht in de handen van keeper Kenneth Vermeer.

Daarmee is Roda uitgeschakeld in de beker, voor het derde jaar op rij in de kwartfinale. De wedstrijd werd in de verlenging nog ontsierd door enige schermutselingen in de hoek van de Zuid- en West-tribune tussen supporters van beide ploegen.

 

Comments (10)

Comments are closed.