Beloftenteam Roda JC vanaf nieuwe seizoen onderdeel van selectie

Vanaf het seizoen 2016/2017 krijgen de beloftencompetities een andere opzet. Een tiental verenigingen heeft ervoor gekozen om hun team deel te laten gaan nemen aan de voetbalpiramide, waarmee ze uiteindelijk kunnen instromen in de Jupiler League, de Tweede Divisie of de Topklasse. De twintig andere BVO’s, waaronder Roda JC Kerkrade, hebben ervoor gekozen om het team in een aparte beloftecompetitie te houden. Binnen de organisatie van Roda JC zullen er komend seizoen echter toch ook andere veranderingen worden doorgevoerd, valt te lezen in De Limburger.

Het beloftenelftal, dat dit seizoen na het doorschuiven van Regilio Vrede, onder leiding van Eric van der Luer staat, maakt nu nog deel uit van de Roda JC Voetbalacademie. De Roda JC Voetbalacademie is de jeugdopleiding van de club waar spelers op jonge leeftijd deel van uit gaan maken. Vanaf volgend seizoen zal Jong Roda echter Roda onder 21 gaan heten en deel gaan uitmaken van de senioren selectie.

Dit team zal dus zoals eerder genoemd in de beloftencompetitie gaan spelen, maar ook regelmatig wedstrijden afwerken tegen beloftenteams uit de regio. Daarbij moet gedacht worden aan Gladbach, Genk en Luik. Ton Caanen geeft in De Limburger aan dat dit een voordeel is van het niet deelnemen aan de nieuwe piramidevorm.

Door deze organisatorische omschakeling wil men duidelijk aangeven dat bij het bereiken van dit elftal de jeugdopleiding echt voorbij is. Men maakt dan volledig deel uit van de selectie en heeft een serieuze kans om door te breken bij het eerste elftal. Dit moet de spelers extra prikkelen om die laatste stap te maken. Dit seizoen heeft bijvoorbeeld Meacky Ngombo vanuit Jong Roda regelmatig bij het eerste zijn minuten mogen maken.

Comments (11)

Comments are closed.