RJC Kort | Beloften, kaartverkoop PSV-thuis, scheidsrechters en ‘geloof in een stunt’

In de rubriek RJC Kort bundelt de Roda JC Live-redactie regelmatig een aantal nieuwsupdates die u niet onthouden mogen worden. In de editie van vandaag belichten we – kort – de gisteravond door Jong Roda JC geboekte overwinning, de kaartverkoop voor het aankomende thuisduel tegen PSV, aangestelde scheidsrechters en een interview met coach Darije Kalezic in VI.

  • Jong Roda JC Kerkrade heeft gisteravond een overwinning weten bij te schrijven. De manschappen van coach Eric van der Luer troefden in een semi-Limburgs onderonsje het gecombineerd beloftenelftal van VVV-Venlo/Helmond Sport met 2-0 af. In eigen huis hadden de geel-zwarten grote periodes het veldoverwicht, maar zou het uiteindelijk lang duren voordat men het netje liet bollen. Jack Mmaee zorgde in de 88ste minuut voor de bevrijdende openingstreffer, waarna aanvoerder Jorrit Smeets in de 90ste minuut de score verdubbelde en daarmee de 2-0 eindstand op het scorebord zette.
  • Naast Jong Roda speelt ook het eerste elftal deze week een thuisduel in Kerkrade, en niet tegen de minste tegenstander; landskampioen PSV is aanstaande zaterdag om 20:45 uur te gast in het Parkstad Limburg Stadion. De kaartverkoop voor die wedstrijd verloopt voorspoedig, mogen we wel zeggen. Vanmiddag stond de teller immers al op 15.102 verkochte tickets. Seizoenskaarthouders kunnen 1 extra kaart kopen, terwijl supporters in het bezit van een clubkaart in totaal 1 kaart kunnen aanschaffen. Donderdag (12:00-20:00 uur) en vrijdag (12:00-18:00 uur) kunt u in de fanshop uw kaart bemachtigen, zaterdag kan dit bij de stadionkassa 5/6 (19:15-20:45 uur) en stadionkassa 7 (18:00-20:45 uur). Daarnaast is het altijd mogelijk om uw tickets online te kopen.
  • Er moet uiteraard ook iemand zaterdagavond de wedstrijd in gang zetten, namelijk de scheidsrechter. De KNVB heeft Kevin Blom aangesteld als arbiter voor het duel tegen de Eindhovenaren. Blom wordt daarbij geassisteerd door de heren Van Zuilen en Polman en vierde official Van den Kerkhof. De voetbalbond heeft bovendien al de verdeling van de scheidsrechters voor de daaropvolgende speelronde bekendgemaakt, wanneer Roda JC op dinsdag 19 april (18:30 uur) in Groningen aantreedt tegen de plaatselijke FC. Bij dat duel zal Martin van den Kerkhof – die drie dagen eerder dus als vierde official fungeert – de scheidsrechter zijn. De heren Bexkens en Vandeursen zijn dan zijn assistenten, terwijl de heer Mulder het arbitraal kwartet completeert.
  • Tenslotte geven we u nog een aantal quotes mee van coach Darije Kalezic, die vandaag te lezen vielen in de nieuwste Voetbal International. Op de vraag of Roda met de huidige selectie in de Eredivisie hoort te blijven: “Heel Nederland riep dat we rijp waren voor degradatie toen we in januari acht nieuwe spelers haalden. Maar wij wisten dat het nodig was. Als je ziet hoe we er nu voorstaan, mogen we niet ontevreden zijn. Als we met deze groep aan het seizoen waren begonnen, hadden de verwachtingen hoger mogen zijn.” Over de behoudende speelwijze: “Ik snap dat onze supporters graag wat meer vermaakt willen worden. Een gebrek aan houvast, aan automatismen, speelt ons soms parten. (…) Maar ik sta voor honderd procent achter onze keuzes. Mensen met kritiek mogen niet vergeten waar Roda vandaan komt én wat we dit seizoen allemaal hebben meegemaakt. Als wij zonder play-offs in de Eredivisie blijven, is dat voor ons als een kampioenschap.” Tenslotte is de oefenmeester optimistisch gestemd over de eerstvolgende thuiswedstrijd, zondag tegen PSV. “Ik heb goede hoop dat we ons van onze beste kant laten zien. We hebben dit seizoen twee keer tegen Ajax gespeeld, één keer tegen PSV en drie keer tegen Feyenoord. Als je de verlenging in het bekerduel met Feyenoord wegdenkt, hebben we vijf keer niet verloren. Ook dat is Roda. PSV móét, maar wij geloven dat we weer kunnen stunten.”

Header: Roda JC Live

Comments (11)

Comments are closed.