Trost: “De basis is hetzelfde als tegen MVV”

Morgenavond staat de tweede Limburgse derby op rij op het programma voor Roda JC Kerkrade. Nadat twee weken geleden werd afgerekend met MVV (2-0), moet morgen Fortuna Sittard het volgende slachtoffer worden. Hoofdtrainer René Trost blikt in gesprek met Roda JC Club TV vooruit op de wedstrijd die om 19:45 begint in het Offermans Joosten Stadion.

“We hebben een weekje vrij gehad en dat is fijn. We hebben onze rust kunnen pakken en ook een leuke activiteit gehad met de groep (klik!). De afgelopen week hebben we er echter weer flink aan getrokken en nu zijn we klaar voor de volgende opgave.”

Als ex-trainer van onder andere MVV weet Trost als geen ander wat het is om een derby tegen Fortuna te spelen. “Derby’s zijn altijd speciaal. Verliezen van Fortuna was bij MVV geen optie en dat is nu bij ons ook zo.” Wel vindt hij dat er een sportieve sfeer moet zijn. “Tegen MVV was er een goede sfeer met veel supporters. Het was een leuke wedstrijd, ook omdat we gewonnen hebben natuurlijk. Ik hoop dat dat tegen Fortuna ook zo zal gaan.”

“In de opstelling zullen er geen verrassingen zijn. We hebben natuurlijk een nieuwe speler, Hicham Faik, en daarmee komt er weer een optie bij. De blessuremand is aardig leeg aan het lopen. Anco (Jansen, red.) traint nu prima mee, maar het zal nog een paar weken duren voordat hij echt speelminuten kan maken. Ook Martijn (Monteyne, red.) zal binnenkort weer aansluiten. We krijgen dus weer meer mogelijkheden. De jongens die tegen MVV begonnen, verdienen echter wel een nieuwe kans, dus dat elftal zal er normaal gesproken gewoon weer in komen.”

Lees de voorbeschouwing op het duel tegen Fortuna Sittard hier!

Foto: Henk Korzelius

Comments are closed.