Biemans keert terug; arbitragezaak Letschert

Roda JC Kerkrade heeft een oude bekende opnieuw aan haar selectie toegevoegd. Bart Biemans keert terug bij de club. Tegelijkertijd spant het kamp-Letschert een spoedarbitragezaak aan om zo nog een vertrek te forceren.

Biemans stond tussen 2011, toen hij overkwam van Willem II, en 2014 ook al in Kerkrade onder contract. De Limburgers besloten na afloop van het vorige seizoen de aflopende verbintenis met de Belgische mandekker niet te verlengen, maar beide partijen zijn nu alsnog een contract voor 2 seizoenen overeengekomen. Daarbij wordt een gedeelte van Biemans’ salaris betaald door een sponsor.

De hereniging van club en speler wordt voornamelijk ingegeven door het nijpend tekort aan verdedigers in de selectie van de geel-zwarten. Henk Dijkhuizen mist de komende 3 wedstrijden door een schorsing, Crescendo van Berkel is voor 1 duel uitgesloten, Martijn Monteyne is langdurig geblesseerd en Timo Letschert stuurt nadrukkelijk aan op een vertrek op korte termijn. Daardoor blijven Guy Ramos, Ard van Peppen en Daryl Werker als enige beschikbare verdedigers over. Door een openstaande schorsing uit het vorige seizoen kan Biemans aankomende zondag nog niet meespelen in de Zuid-Limburgse derby tegen MVV Maastricht.

Waarschijnlijk zal Biemans de plaats van Timo Letschert in het basiselftal gaan innemen. De in januari van FC Groningen overgekomen verdediger lijkt er alles aan te willen doen om zo snel mogelijk bij een andere club aan de slag te kunnen gaan. Samen met zijn zaakwaarnemer spant hij een arbitragezaak aan tegen Roda JC, omdat zij betwijfelen of zijn contract wel rechtsgeldig is. De spoedarbitragezaak dient vandaag (donderdag).

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.