Jong Roda JC boekt tweede overwinning

Waar de hoofdmacht van Roda JC Kerkrade een dag eerder niet in slaagde, lukte de beloften van de Kerkraadse club dat gisteren wel; zij wonnen namelijk van FC Volendam, met 1-0. Matchwinner aan de kant van de geel-zwarten was Rigino Cicilia.

Door de aanhoudende regenbuien was het vooraf nog onzeker of het duel doorgang kon vinden, maar men besloot toch om rond 18:30 uur af te trappen op het complex van vv Schaesberg. De zware omstandigheden hadden hun weerslag op het spel van de manschappen van trainer Regillio Vrede. De gasten uit Volendam begonnen sterker aan het duel en waren direct de bovenliggende partij. De score werd desondanks geopend door de man die maandagavond nog debuteerde in het eerste elftal van Roda JC, Rigino Cicilia. Hij stond op de juiste plek om een counter van de Limburgers doeltreffend af te ronden.

Ook in de tweede helft was het Volendam dat de klok sloeg. Door de offensieve speelwijze van Het andere Oranje werden de Limburgers ver teruggedrongen op de eigen helft en werd het Roda-doel veelvuldig onder vuur genomen. Daarbij kreeg de thuisploeg nog een rode kaart, maar ook met een numerieke meerderheid slaagde FC Volendam er niet in om de stand gelijk te trekken, waardoor er na ruim 90 minuten een 1-0 eindstand op het scorebord prijkte.

Met 6 punten uit 3 duels kent het team van Vrede een prima start van de competitie. Aanstaande maandag 1 september staat de volgende ontmoeting op het programma, wanneer de beloften op bezoek gaan bij de leeftijdsgenoten van De Graafschap. Er wordt dan om 18:30 uur afgetrapt in Doetinchem.

Foto: Pro Shots

Comments are closed.