RJC Kort 29-8: Sfeeractie, bekerduel gratis, seizoenskaarten en record?

In de rubriek RJC Kort bespreekt de redactie van Roda JC Live noemenswaardige nieuwsupdates die we u niet kunnen en willen onthouden. In de editie van vandaag: een grootschalige sfeeractie op de West-tribune aankomende zondag, gratis toegang voor SCC-houders bij het aankomende bekerduel, een update over het aantal verkochte seizoenskaarten en de vraag of er zondag een toeschouwersrecord wordt gevestigd.

  • Aanstaande zondag organiseert Nui Offensief in samenwerking met de fanclubs en supportersverenigingen een grootschalige sfeeractie op de West-tribune. De supporters met een kaartje voor deze sfeertribune vinden op hun zitplaats instructies over hoe deze actie een succes kan worden. Men verzoekt onze supporters dan ook om deze instructies op te volgen, om onze spelers in de eerste derby tegen MVV sinds de eeuwwisseling vanaf de aftrap een enorme impuls te geven!
  • Wellicht dat SC Heerenveen-supporters niet bepaald rouwig waren na de degradatie van Roda JC naar de Jupiler League, want de lange busreis naar het zuiden was voor veel supporters uit Fryslan natuurlijk geen pretje. Maar niet getreurd, beide clubs treffen elkaar alsnog in het kader van de KNVB Beker, en wel op dinsdag 23 september in het Parkstad Limburg Stadion. Seizoenskaarthouders van Roda JC kunnen deze wedstrijd gratis bezoeken. Geïnterresseerden zonder seizoenskaart betalen 10 Euro voor een kaartje. Meer informatie over de kaartverkoop voor dit bekerduel is te vinden op http://www.rodajc.nl/Nieuws/2004/1/seizoenkaarthouders-gratis-naar-bekerwedstrijd-roda-jc-sc-heerenveen-losse-kaarten-10-euro.
  • Roda JC Kerkrade heeft bekend gemaakt dat er op dit moment al meer dan 6400 seizoenskaarten (!) zijn verkocht. Met dat aantal overstijgen de Kerkradenaren zelfs het gezamenlijke aantal verkochte seizoenskaarten van MVV Maastricht, Fortuna Sittard en VVV-Venlo. De club heeft tot nog toe hard gewerkt om alle aanvragen te verwerken en hoopt natuurlijk dat ook het aantal van 6500 nog gehaald zal worden.
  • In de thuiswedstrijden tegen RKC Waalwijk en FC Eindhoven merkten we al dat de meeste trouwe supporters nog steeds de wedstrijden van Roda JC blijven bezoeken; in beide duels waren er meer dan 10.000 toeschouwers aanwezig in het Parkstad Limburg Stadion. Wellicht dat er zondag, tijdens de derby tegen MVV Maastricht, een nieuw toeschouwersrecord in de Jupiler League kan worden gevestigd. Dat record is nu nog in handen van Willem II, dat in april 2014 tijdens het thuisduel met FC Dordrecht 13.760 supporters mocht verwelkomen. Hoeveel kaarten er tot nu toe zijn verkocht is op dit moment nog onduidelijk, maar het lijkt er wel op dat de Limburgers een gooi kunnen gaan doen naar het hiervoor genoemde aantal.

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.