Björn Kuipers fluit Roda JC Kerkrade – N.E.C. Nijmegen

Scheidsrechter Björn Kuipers is door de KNVB aangewezen om zaterdagavond de Eredivisie-wedstrijd tussen Roda JC Kerkrade en N.E.C. Nijmegen in goede banen te leiden. Daarbij zal hij worden geassisteerd door de heren Van Roekel en Zeinstra. De heer Van der Vrande is de vierde official.

Het is voor beide teams de eerste keer dit seizoen dat ze te maken krijgen met de leiding van de 42-jarige arbiter. Eerder dit seizoen floot de man uit Oldenzaal onder andere de hoog aangeschreven wedstrijden AZ – Ajax en PSV – Feyenoord. Ook had hij de leiding bij de topper in de Jupiler League tussen degradanten NAC Breda en FC Dordrecht.

Vorig seizoen floot Kuipers geen enkele wedstrijd in de Jupiler League. Desondanks speelde promovendus N.E.C. vorig jaar toch nog één keer onder zijn leiding: in de beker werden de buren van De Treffers met 1-3 verslagen. De Groesbekers zijn dit jaar Roda’s eerste tegenstander in de beker.

In haar laatste Eredivisie-seizoen kreeg Roda wel twee keer te maken met de UEFA-scheidsrechter, maar die keren zullen de Kerkradenaren goed bijgebleven. Zowel in de verloren wedstrijd bij PEC Zwolle (3-1) als in de verloren thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-1) ging Kuipers op cruciale momenten de fout in. Het is te hopen dat hij dit seizoen de fluit wel foutloos hanteert, te beginnen bij de wedstrijd tegen N.E.C.

De wedstrijd vangt zaterdagavond om 18:30 aan in het Parkstad Limburg Stadion.

Foto: Metro

 

Comments (1)

  1. Inderdaad, bie dea topscheidsrechter Kuipers denk ik oug ummer aan cruciale foute beslissingen teage Roda. Houpelik deit hea dat koomende zoaterdig neet.

Comments are closed.