RJC Kort | Juric, De Silva, Boakye en Nanninga

In de terugkerende rubriek Roda JC Kort vermeldt Roda JC Live de kleinere nieuwsfeitjes van de dag, die we u niet willen onthouden. Met vandaag onder andere het, hopelijk, definitieve einde van alle transferstrubbelingen rondom Tomi Juric en de andere, gehuurde, spelers.

Huurlingen
Juric is namelijk voor het duel tegen N.E.C. definitief speelgerechtigd. Dat meldt 1Limburg. Daarmee komt een einde aan meer dan een maand nieuws rondom de Australiër, aan wiens transfer maar geen einde leek te komen. Ruim twee weken geleden kwam er al het verlossende woord dat hij dan echt overgenomen zou worden en nu heeft de spits ook een werkvergunning weten te verkrijgen. Daardoor kan trainer Darije Kalezic een beroep op hem doen tegen de Nijmegenaren.

Daniel de Silva kan hoogstwaarschijnlijk ook worden ingezet in de wedstrijd die zaterdagavond om 18:30 begint in het Parkstad Limburg Stadion. Het Australisch talent op het middenveld, dat gehuurd wordt van Perth Glory, is nog niet in het bezit van de benodigde werkvergunning, maar Roda verwacht wel dat hij die snel zal verkrijgen.

De derde huurling, Richmond Boakye, sluit later deze week in Kerkrade aan. Hij kwam eergisteren nog een uur uit voor het Ghanese nationale elftal in de wedstrijd tegen Rwanda, in de kwalificatie voor de Afrika Cup. Die wonnen de Ghanezen met 0-1. Het is nog onduidelijk wanneer hij voor de club in actie kan komen.

Nanninga-wedstrijd
Van de huidige spitsen gaan we naar een spits die ons helaas enige tijd geleden ontvallen is. Dick Nanninga zal, na de indrukwekkende minuut applaus in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, ook nog officieel geëerd worden rondom de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (zondag 20 september, 12:30). Deze wedstrijd is door Roda JC Kerkrade omgedoopt tot “Dick Nanninga-wedstrijd”. Voor de wedstrijd zal er een grootste sfeeractie worden georganiseerd en Wim Collard zal een toespraak houden. Of er nog verdere invulling wordt gegeven aan het eerbetoon aan Nanninga, is nog onduidelijk.

Foto: Yahoo Sports

Comments (1)

Comments are closed.