KLG Europe nieuwe hoofdsponsor Roda JC

Roda JC Kerkrade is erin geslaagd om, na twee wedstrijden zonder hoofdsponsor geacteerd te hebben, een ‘nieuw’ bedrijf voor die rol te strikken. De logistieke dienstverlener KLG Europe, die tot dusver al subsponsor was bij de Eredivisionist, zal vanaf het thuisduel tegen N.E.C. op de voorzijde van het shirt prijken. De deal zou nog lucratiever zijn dan het contract met voorganger Solland Solar.

Dat meldt een woordvoerder van de club aan 1Limburg. Het inmiddels failliete Solland werd voor aanvang van het seizoen gepresenteerd als hoofd- en shirtsponsor van de Kerkraadse club, maar de zonnecellen-producent kon al snel niet meer aan haar betalingsverplichtingen voldoen. Het gevolg was dat Roda brak met het Italiaanse moederbedrijf van de onderneming en nadat de spelers tegen De Graafschap en AZ aantraden in een shirt met blanco voorzijde, heeft men nu dus een akkoord bereikt met KLG Europe.

Verdere indeling nog onduidelijk; mogelijke terugkeer namen op shirt
Het logistiek-bedrijf, dat in 2014 goed was voor een omzet van zo’n slordige 135 miljoen Euro, was tijdens de afgelopen twee wedstrijden ook al met haar embleem op de outfit van de geel-zwarten vertegenwoordigd, door de plaats onder het rugnummer én op de broek in te nemen. Het is nog onduidelijk of nu de namen van de spelers terugkeren onder de nummers, aangezien er in totaal vier sponsoren een plekje op het tricot van de Koempelclub verworven hebben;

Zo zal Medisana, zoals het dat al jaren doet, als eerste rugsponsor de plek bóven de rugnummers bezetten. De vrijgekomen plek op de voorzijde gaat zoals gezegd naar KLG Europe. Ook Wiertz Personeelsdiensten/Sterk in Werk, de onderneming van Raad van Commissarissen-voorzitter Harm Wiertz, zal vertegenwoordigd zijn op het tenue, vermoedelijk als broeksponsor. Tenslotte zal ook DPA, net als bij de uitwedstrijd tegen AZ, een plek innemen op het wedstrijdshirt; de verwachting is dat haar embleem op de mouw van het shirt geplaatst zal worden. Wanneer Roda JC zelf met een persbericht naar buiten komt, zal een en ander duidelijker worden.

Header: Pro Shots

 

Comments (1)

  1. finansjeel prima!

    mer tog:
    noe nog ‘nne kraag-, ‘nne lenker- en ‘nne regterzok-sponsor…

Comments are closed.