Björn Kuipers leidt Roda JC Kerkrade – sc Heerenveen

De KNVB heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat Björn Kuipers zondag de scheidsrechter zal zijn bij de wedstrijd Roda JC Kerkrade – sc Heerenveen. Hij wordt in het Parkstad Limburg Stadion geassisteerd door de heren Van Roekel en Zeinstra. De vierde official bij de wedstrijd die om 14:30 zal aanvangen is de heer Pérez.

De 43-jarige scheidsrechter floot dit seizoen reeds twee wedstrijden van Roda JC. In beide wedstrijden kwamen de Kerkradenaren niet tot scoren. N.E.C. werd onder zijn leiding in het Parkstad Limburg Stadion op een doelpuntloos gelijkspel gehouden, terwijl Ajax in de eigen Amsterdam ArenA met maar liefst 6-0 te sterk bleek voor Roda. In die twee wedstrijden trok Kuipers slechts drie gele kaarten.

De supermarkteigenaar uit Oldenzaal kwam de tegenstander van zondag, sc Heerenveen, dit seizoen pas één keer tegen. Dat was al in de tweede speelronde van dit seizoen, toen de Friezen op bezoek bij FC Utrecht bleven steken op een 1-1 gelijkspel. Kuipers, die sinds 2006 FIFA-scheidsrechter is, floot dit seizoen ook drie wedstrijden in de groepsfase van de Champions League en één wedstrijd in de kwalificatiereeksen voor het Europees Kampioenschap.

Zaterdag verschijnt er op www.rodajclive.nl een uitgebreide voorbeschouwing op de wedstrijd van zondag.

Foto: Pro Shots

Comments (9)

Comments are closed.