Boessen: “We kunnen het Roda JC lastig maken”

Vanavond treft Roda JC Kerkrade in het Parkstad Limburg Stadion FC Oss, onder leiding van Wil Boessen. De oefenmeester van de Brabanders blikt op de clubsite vooruit op de confrontatie. “We kunnen het Roda JC lastig maken.”

“In de laatste twee duels ging het telkens in de laatste minuten mis. Bij Sparta geven we in extremis de overwinning weg en tegen Emmen verliezen we nog in blessuretijd”, zo memoreert Boessen. “Wel stond de organisatie in beide wedstrijden prima. We konden volgens ons plan spelen en als dat zo blijft, komen de punten vanzelf.”

Daaruit put Boessen dus hoop voor de lastige uitwedstrijd tegen nummer twee Roda JC. “Het is een geweldige club met trouwe fans, maar dit zijn de wedstrijden waarin we ons verder kunnen ontwikkelen. Hun elftal is sterk. Voorin is Demouge hun aanspeelpunt met de beweeglijke Höcher en Plat daar omheen. Ze hebben echter ook mindere kansen en die kennen wij. We hebben dan ook vertrouwen in eigen kunnen en hebben vertrouwen dat we het ze moeilijk kunnen maken.”

Roda-trainer Trost gaf al eerder aan op zijn hoede te zijn voor de Ossenaren; een fris voetballende ploeg, met goed positiespel. Dat doet Boessen goed. “Dat we zo veel complimenten krijgen, geeft aan dat we goed bezig zijn. Roda zal ons natuurlijk ook goed geanalyseerd hebben; we zullen vanavond zien hoe dat uitpakt. Ik heb er erg veel zin in!”

Foto: Brabants Dagblad.

Comments are closed.