Brouwers: “Mooi om terug te zijn, minder mooie wedstrijd”

Roel Brouwers kende zondagmiddag een teleurstellende rentree bij Roda JC Kerkrade. De verdediger ging een aantal keren flink in de fout en werd dan ook na 50 minuten vervangen door Christian Kum. Voor de camera’s toonde de routinier zich schuldbewust. 

“Het was mooi om weer hier het veld op te lopen, maar de wedstrijd was voor mij persoonlijk minder mooi. Ik weet dat het niet lekker ging en begreep dan ook goed dat ik werd gewisseld”, aldus de Limburger. Brouwers timede onder andere bij de tegengoal volledig verkeerd en verleende daarmee Navratil vrij baan richting het doel. Waar zijn matige optreden aan te wijten was, wist de verdediger niet direct. “Ik heb moeite te wennen aan het kunstgras en in Nederland worden andere zaken van een verdediger verwacht dan in Duitsland. Een keer zat ik mis met hoe ver de bal doodschoot; dat is puur gewenning aan de ondergrond.”

Trainer Yannis Anastasiou weigerde Brouwers tegenover FOX Sports af te vallen. “Roel werd gewisseld, omdat hij niet fit genoeg was om negentig minuten te spelen. Dat wisten we al van tevoren. Hij heeft dan ook een aantal weken niet volledig mee kunnen trainen.” Op de vraag of de vervanging niets te maken had met het spel van Brouwers was de Griek duidelijk: “Nee.” 

Over het spel van zijn team was Brouwers wel gematigd te spreken. “In de eerste twintig minuten waren we dominant en ook in de tweede helft ging het aardig. We zijn erin geslaagd om terug te komen van een achterstand en al bij al denk ik dat een punt verdiend was.” Anastasiou kon zich daar niet helemaal in vinden. “Ik wil natuurlijk altijd winnen, maar af en toe liepen de combinaties moeizaam. Ons doel is attractief voetbal spelen en daarvoor moeten we nog beter op elkaar ingespeeld raken.”

De Griek liet daarbij weten dat Roda JC nog niet klaar is op de transfermarkt. “Door de blessure van Dani Schahin is Nestoras (Mytidis, red.) onze enige spits. Dat is duidelijk te weinig.” Eerder werd al bekend dat de Kerkradenaren ook nog een vervanger zoeken voor de vertrokken Ugur Inceman. 

Comments (23)

Comments are closed.