Gelijkspel bij openingswedstrijd tegen Heracles: 1-1

Roda JC Kerkrade is het nieuwe seizoen in de Eredivisie begonnen met een gelijkspel. Net als vorig seizoen ontvingen de Kerkradenaren Heracles Almelo voor de eerste wedstrijd van het seizoen, maar dit jaar zat er geen overwinning in: na negentig minuten liet het scorebord 1-1 zien. Adil Auassar maakte het eerste Limburgse doelpunt van het seizoen.

De wedstrijd werd getekend door een vrij traag tempo van beide partijen, wat ertoe leidde dat er lang weinig te genieten viel in het Parkstad Limburg Stadion. Veel balverlies zorgde voor het uitblijven van grote kansen. Heracles zorgde echter voor het meeste gevaar en kwam halverwege het eerste bedrijf daarmee verdiend op voorsprong: na een fout van Brouwers wist Navratil twee mis trappende verdedigers te omspelen, om de bal zo achter Benjamin van Leer te krijgen: 0-1.

Na de pauze zag het spel van Roda er niet zozeer beter, maar wel meer gedreven uit. De bal ging wat vaker naar voren en door het matige niveau van de Heraclieden leidde dat uiteindelijk tot wat halve kansen. Auassar leverde het levendigste moment door de bal hard op de paal te schieten, maar kreeg even later het stadion (behoudens het uitvak) op de banken door na een fraaie passerbeweging de bal tussen de benen van Castro door in het doel te schieten: 1-1. De gelegenheidsspits (op die positie gezet nadat Mytides werd gewisseld) liet daarmee zien uitstekend uit de voeten te kunnen op de voorste positie van het opstellingsformulier.

De gelijkmaker zorgde voor enige paniek bij de zwart-witte bezoekers en even leek Roda te kunnen doordrukken naar een voorsprong, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet. In de slotfase probeerden de twee teams nog aan een slotoffensief te werken en ontstond er veel ruimte op beide helften, maar een ouderwets potje kick ’n rush zorgde niet voor kansrijke aangelegenheden voor een van beide doelen. Daarmee bleven Roda en Heracles bij één doelpunt, wat in de competitie leidt tot een puntendeling.

Foto: Roda JC Live.

Comments (21)

Comments are closed.