Danny Makkelie fluit sluitstuk van Roda’s Eredivisie-rentree

De KNVB heeft dinsdagmiddag de aanstellingen voor de beslissende speelronde in de Eredivisie bekend gemaakt. Danny Makkelie zal zondag naar Kerkrade afreizen om daar de wedstrijd tussen Roda JC en Willem II in goede banen te leiden.

Voor Roda mag het seizoen dan inmiddels gespeeld zijn, voor Willem II zijn de belangen bij de wedstrijd in het diepe zuiden levensgroot. Bij verlies moeten de Tilburgers sowieso de nacompetitie in, maar bij een gelijkspel of een overwinning mogen de Tricolores hoop houden op het bereiken van de vijftiende plaats. Dan moet Excelsior echter wel meewerken, want bij een overwinning van de Kralingers is Willem II sowieso verwezen naar de nacompetitie.

Het is de derde keer dit seizoen dat Makkelie, die ook de scheidsrechter was bij de promotiewedstrijd van Roda JC in Breda (1-2), een wedstrijd van de Kerkradenaren fluit. De Dordtenaar had de leiding bij de verloren thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (0-5) en bij de gewonnen wedstrijden tegen FC Utrecht (1-0) en tegen SC Cambuur (0-1).

Willem II kreeg twee keer te maken met de leidsman en zal niet bepaald fijne herinneringen overhouden aan die wedstrijden. De Tilburgers verloren met 3-1 bij sc Heerenveen en thuis ging men met 0-4 op de plaat tegen Ajax. In de titelrace van datzelfde Ajax speelt Makkelie waarschijnlijk een belangrijke rol door een uiterst discutabele penalty toe te kennen aan de Ajacieden, die de Godenzonen in extremis een punt opleverde tegen FC Utrecht.

Makkelie wordt zondag geassisteerd door de heren Diks en Steegstra, de vierde official is de heer Van den Kerkhof. De aftrap in het waarschijnlijk zonovergoten Parkstad Limburg Stadion is om 14:30.

Foto: RTV Rijnmond

 

Comments (1)

Comments are closed.