Day after: Kerkradenaren scoren ook in elftallen van de week

Het zal u niet ontgaan zijn: gisteren boekte Roda haar grootste officiële uitoverwinning sinds het jaar 1986. De daaropvolgende dag krijgen de Kerkradenaren volop lof in de elftallen van de week die her en der worden gepubliceerd.

Heracles Almelo bleek gistermiddag het slachtoffer van een ongekende aanvalsdrang van de Kerkradenaren en werd met 0-5 van de mat geveegd. Doelpunten werden gescoord door Zhukov, Van Duinen, Poepon (2) en Ngombo. In het elftal van de week van SoccerNews is Roda JC dan ook hofleverancier. Benjamin van Leer wordt beloond vanwege zijn uitstekende keeperswerk en verder kunnen doelpuntenmakers Zhukov, Poepon en Van Duinen op een plekje rekenen. Poepon is ook genomineerd als speler van de week van het welbekende tv-programma Voetbal Inside. Stemmen op de spits kan hier. 

VoetbalPrimeur geeft de voorkeur aan twee andere spelers die gisteren uitblonken. Jordy Buijs, die knap de 1-1 voorkwam, krijgt een plek naast Twente-verdediger Uvini en voorin krijgt Kristoffer Peterson een plek. Hij was dan ook degene die de assist gaf bij de 0-1 en de 0-2, waarmee hij de aanzet gaf tot de ruime zege.

De mooie goal van Van Duinen kan ook meer bewondering rekenen want hij wordt ook door de dagbladen Algemeen Dagblad en De Telegraaf uitverkoren. In de laatstgenoemde krant krijgt hij het gezelschap van, wederom, teamgenoot Jordy Buijs.

Later verschijnt onze uitgebreide nabeschouwing van Heracles Almelo – Roda JC Kerkrade op onze website, waarin we uiteraard ook de spelers met cijfers zullen beoordelen!

 

Comments (35)

Comments are closed.