Edwin Gyasi onderweg naar Noorwegen

Edwin Gyasi lijkt Roda JC Kerkrade dan toch te gaan verlaten. De rappe aanvaller verkast naar alle waarschijnlijkheid naar Aalesunds FK, een club die uitkomt op het hoogste niveau in Noorwegen. Aangezien de competitie in dat land pas op 11 maart van start gaat, is een overgang buiten de in Nederland gebruikelijke transferperiode mogelijk.

Gyasi (25), die in januari 2015 bij Roda JC aan de slag ging, is samen met een fysiotherapeut van de Noorse club gespot door de Noorse pers. Tegenover FOX Sports heeft Ton Caanen, technisch directeur van Roda JC, bevestigd dat de Kerkraadse club daadwerkelijk in onderhandeling is met Aalesunds over een transfer van de speler. De verwachting is dat er snel overeenstemming wordt bereikt, gezien het feit dat Gyasi momenteel dus in Noorwegen is. Doordat de aanvaller een tot 2017 lopend contract in Kerkrade heeft, zal Aalesunds een transfersom op tafel moeten leggen.

De linkspoot was vrijwel de gehele eerste seizoenshelft een vaste waarde bij de geel-zwarten. Hij scoorde éénmaal, en wel in de openingswedstrijd van het seizoen, tegen Heracles Almelo, nota bene zijn ex-werkgever. Doordat het kooplustige Roda in de winterstop onder meer de aanvallers Kristoffer Peterson, Mike van Duinen en Rydell Poepon aantrok was er in de afgelopen zeven duels voor Gyasi geen plaats meer in de wedstrijdselectie, en belandde hij op de tribune.

Header: Pro Shots

 

Comments (19)

Comments are closed.