Roda werkt aan doelsaldo in Almelo: 0-5

Roda JC Kerkrade heeft in Almelo haar grootste overwinning van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Heracles wonnen de Kerkradenaren met maar liefst 0-5.

Vanaf de eerste minuut maakten de geel-zwarten duidelijk dat ze de punten koste wat het kost mee naar het zuiden wilden nemen. Roda zette Heracles flink onder druk en kwam al snel bijna op voorsprong, toen een vrije trap van Rydell Poepon op de lat uiteen spatte. Niet veel later kwamen de bezoekers alsnog op voorsprong. Een counter werd door Kristoffer Peterson en Georgy Zhukov uitstekend uitgespeeld. Vlak voor rust versloeg Mike van Duinen doelman Castro voor de tweede keer met een snoeiharde pegel. Opnieuw was het voorbereidende werk van Peterson. Ondertussen voorkwam Van Leer twee maal met uitstekend keeperswerk de aansluitingstreffer en ook de paal hielp daarbij een handje.

Als Heracles in de tweede helft intenties had om de achterstand goed te maken, dan wisten ze die goed te verbergen. Vrij snel stond al de 0-3 op het scorebord. Poepon was attent bij een terugkerend schot. Daarna leek Roda het wel te geloven en kreeg Heracles meer ruimte. Gevaar van de Almelose zijde bleef echter beperkt tot enkele afstandsschoten. 

Aan de overkant wist Roda wel nog twee keer het net te vinden. Poepon kopte vrijstaand een corner tegen de touwen en in blessuretijd was het, jawel, de ingevallen Ngombo die doorbrak en opnieuw scoorde.

Foto: Roda JC Live

Comments (59)

Comments are closed.