De redactie voorspelt | April

Het seizoen gaat als een raket aan ons voorbij, zo lijkt het. Het is alweer april en dus is het, een dag na de dag van de grote grappen en grollen, weer de hoogste tijd om vooruit te blikken op niet minder dan vier wedstrijden die deze maand ons staan te wachten. Verre uitwedstrijden en interessante thuiswedstrijden staan op het programma – de redactie heeft met de nodige pijn en moeite weer een fraaie reeks voorspellingen op de mat gelegd.

Roda JC Kerkrade – sc Heerenveen (3 april)
Voorspellingen: 2-1 (Jeroen), 3-1 (Robbert), 3-2 (Sem), 3-1 (Luc).
We trappen morgen alweer af voor de eerste wedstrijd van deze maand. In het eigen stadion komt de sportclub van Heerenveen op bezoek, dat een voor hen matig seizoen draait in het rechterrijtje met nog minimale kans op de Europese play-offs. Prima mogelijkheden liggen er dus voor Roda JC, dat net zo goed als wij snapt dat in de concurrentie het beste in eigen huis te bestrijden is. Het gat tussen beide clubs is slechts drie punten in het voordeel van de Friezen, wat het op papier een spannende wedstrijd maakt. De redactie twijfelt echter niet aan de winstmogelijkheden van de thuisploeg: winnen gaan we, de vraag is met welke score. In het verleden zijn de ontmoetingen met Heerenveen nog wel eens uitgelopen op ware doelpuntenfestijnen, iets waar Sem stiekem op lijkt te hopen.

PEC Zwolle – Roda JC Kerkrade (8 april)
Voorspellingen: 1-0 (Jeroen), 3-0 (Robbert), 1-1 (Sem), 2-0 (Luc).
De week na Heerenveen-thuis wacht een vrij lange rit naar Zwolle, waar het lokale PEC diens play-offkansen realistisch wilt houden door te winnen van de Limburgse formatie. In Zwolle is de roze wolk nog altijd niet uitgewerkt en is het linkerrijtje haast gemeengoed geworden – zelfs een hernieuwde Europese deelname behoort nog tot de mogelijkheden. De manschappen van Ron Jans lijken volgens de redactie een goede kans te hebben op de zege, al loopt de score nogal uiteen: Jeroen voorziet een kleine nederlaag voor Roda, terwijl Robbert niet echt zin lijkt te hebben in deze wedstrijd. Luc kiest de middenweg en alleen Sem houdt nog enige hoop op een leuk resultaat in het stadion met de vrij onuitspreekbare sponsornaam.

Roda JC Kerkrade – PSV Eindhoven (16 april)
Voorspellingen: 1-3 (Jeroen), 2-2 (Robbert), 2-0 (Sem), 2-2 (Luc).
De grootste wedstrijd van de maand is ongetwijfeld het treffen tegen de verdedigend landskampioen PSV uit Eindhoven. Hoewel deze wedstrijd voor veel ploegen een ‘ingecalculeerde nederlaag’ betekent, is daar bij Roda ondanks het immense puntenverschil geen sprake van: de Limburgers gelden als dé angstgegner van PSV, getuige de twee recentelijke bekerwinsten en de nodige zwaarbevochten wedstrijden in de competitie. De Eindhovenaren zullen geen makkelijke avond meemaken, zo ver is duidelijk. Dat blijkt ook uit de voorspellingen: Sem voorziet een fraaie overwinning, terwijl Robbert en Luc een doelpuntrijk gelijkspel verwachten. Alleen Jeroen ziet het niet zo zitten met deze wedstrijd en houdt het bij een nederlaag – wél met een thuisdoelpunt.

FC Groningen – Roda JC Kerkrade (19 april)
Voorspellingen: 1-1 (Jeroen), 2-1 (Robbert), 1-0 (Sem), 2-2 (Luc).
Midweeks naar Groningen, wie het verzonnen heeft mag nu opstaan. De voor supporters normaliter al grote onderneming is met deze indeling een stukje onmogelijker gemaakt – laten we hopen dat er toch nog veel Rodafans zullen afreizen naar de Martinistad. FC Groningen draait op het moment van typen voor geen meter, maar in een halve maand tijd kan er natuurlijk een heleboel gebeuren in de wonderlijke wereld van het voetballen. Dat lijkt de redactie ook te denken, want aan de voorspellingen te zien is het aloude Euroborgeffect weer terug bij ‘de FC’. Jeroen en Luc zijn het meest optimistisch met een gelijkspel; Robbert en Sem slaan deze wedstrijd op basis van de voorziene uitslag liever over. We zullen het zien, heren!

Comments (12)

 1. VeurspellerT

  Ig veurspèl april:
  Roda – Hee’nveen 1 – 1
  PECH Zwoele – Roda 2 – 2
  Roda – PiSVee 1 – 3
  Grunn’ng’n – Roda 1 – 2

Comments are closed.