Roda verspeelt in de laatste minuut punten tegen SC Heerenveen

Roda heeft zondagmiddag in een zonnig Kerkrade verloren van Heerenveen. De eerste helft was van beide ploegen erg matig en het zag er niet naar uit dat een ploeg tot scoren zou kunnen toekomen. In de tweede helft kon Heerenveen de score openen via Zeneli. Roda kon nog via Van Hyfte op gelijke hoogte komen en rook even aan de overwinning. Echter in de laatste minuut schoot Van den Boomen de winnende goal voor SC Heerenveen binnen. Eindstand: 1-2

De eerste helft was van bedroevend niveau. Hoogtepunten waren in de eerste helft de minuut stilte voor de wedstrijd en de staande ovatie voor Cruijff in de 14e minuut. Enkel Van Leer hoefde enkele keren een redding te maken op een schot. Voor groot gevaar zorgde dit niet. Roda was slordig en had steeds een man minder op het middenveld. Heerenveen wist hier dus niet van te profiteren en men ging met de stand van 0-0 de rust in.

In de tweede helft begon Heerenveen iets feller. De duels werden eerder aangegaan en door een slapende Dijkhuizen kon Heerenveen een fraaie voorzet op Zeneli geven. Deze werkte beheerst met zijn hoofd binnen. Vervolgens wisselde Kalezic tactisch en bracht Van Peppen en Peterson in het veld. Hierna kreeg Roda veel meer veldoverwicht en hieruit kwamen enkele kansen voort. Al in de 66e minuut kon Van Hyfte zijn 7e van dit seizoen maken. Hij werkte de 1-1 binnen.

Hierna was Roda absoluut de bovenliggende partij. O.a. Van Hyfte kregen kansen die er absoluut in moesten. Maar het bleef 1-1. Heerenveen was absoluut niet bij machte Roda terug te dringen, maar kreeg toch nog enkele hoekschoppen doordat er niet altijd even sterk werd uit verdedigd. In de laatste minuten van extra tijd kreeg Heerenveen nog een vrije trap nadat Swinkels een doorgebroken speler had neergetrokken om zo een doelpunt te voorkomen. Dit heeft niet mogen baten, want hierna vloog de bal fraai via Van den Boomen binnen. Hiermee bleek, net zoals tegen Vitesse, een nederlaag in de blessuretijd een feit. Roda had goede zaken kunnen doen inzake de definitieve handhaving. Maar het heeft niet zo mogen zijn.

Comments (8)

Comments are closed.