De Redactie Voorspelt | Augustus

Na een niet al te enerverend Europees kampioenschap en de traditionele voorbereidingsperiode trapt dit weekend eindelijk de Eredivisie weer af voor een nieuwe voetbaljaargang. Dankzij een degelijk voorgaand seizoen is Roda JC Kerkrade er dit keer wederom bij en mogen we uitkijken naar niet minder dan 34 competitiewedstrijden op het hoogste niveau van de vaderlandse voetballerij. De redactie van Roda JC Live staat onderhand te springen voor de aftrap zondagmiddag, maar heeft uiteraard even tijd vrij weten te maken voor het voorspellen van alle wedstrijden die we in de zomermaand augustus voor onze kiezen krijgen. Tevens wordt het ‘brede plaatje’ onder de loep genomen in de vorm van een lastig te funderen, maar wel interessante voorspelling van de competitie-uitslag in mei 2017. Wie wordt er kampioen, wie degraderen er, maar bovenal: waar eindigt Limburgs grootste voetbalclub?

Speelronde 1: Roda JC Kerkrade – Heracles Almelo
Voorspellingen: 1-0 (Jeroen), 3-1 (Luc), 1-1 (Sem), 2-1 (Robbert).
Het is niet voor het eerst dat Roda JC het seizoen begint met een wedstrijd tegen Heracles Almelo. De tegenstander reist door de recente Europese uitschakeling tegen FC Arouca met de naweeën van een kater naar Kerkrade, maar beschikt ook in die status over een leuke hoeveelheid kwaliteit. De redactie voorziet een meer of minder krappe thuiszege voor Roda JC, al is de zekerheid hierover niet zo groot als anders: een gelijkspel is niet uitgesloten. Of we daarmee echter meteen ontevreden moeten zijn, is een ander verhaal.

Speelronde 2: AFC Ajax – Roda JC Kerkrade
Voorspellingen: 2-0 (Jeroen), 4-1 (Luc), 1-1 (Sem), 3-0 (Robbert).
Met de eerste uitwedstrijd van het seizoen meteen naar onze hoofdstad gestuurd worden, er zijn makkelijkere manieren om het seizoen te beginnen. Desalniettemin zal iemand het moeten doen en dan kun je er natuurlijk het beste vol voor gaan. Van de wedstrijd een succes maken zal een hels karwei worden, zo denkt althans het redactionele kwartet. Sem voorziet een stuntje in de vorm van een gelijkspel, terwijl de andere redactieleden deze wedstrijd liever snel vergeten. Laten we echter niet vergeten dat geen ploeg in een wedstrijd kansloos is, zeker niet in de Eredivisie. Bovendien speelt Ajax in deze periode diens belangrijke Europese tweeluik tegen FK Rostov, wat mogelijk kansen biedt voor de Kerkradenaren. We zullen het zien!

Speelronde 3: Roda JC Kerkrade – SBV Vitesse
Voorspellingen: 0-1 (Jeroen), 2-2 (Luc), 1-1 (Sem), 1-2 (Robbert).
Het altijd lastig in te schatten Vitesse komt voor de tweede thuiswedstrijd op bezoek in Kerkrade. Wederom zal het geen makkelijke wedstrijd worden, maar de redactie ziet toch voldoende mogelijkheden om er toch een succesvolle negentig minuten van te maken. Als het aan Luc ligt gaan we in ieder geval een schappelijk aantal doelpunten zien die uitmonden een punt. Jeroen schat het scorend vermogen van Roda JC met deze wedstrijd iets lager in. Onderaan de streep zit een gelijkspel tegen de Arnhemmers er op zich best in.

Speelronde 4: Willem II – Roda JC Kerkrade
Voorspellingen: 1-2 (Jeroen), 2-3 (Luc), 0-2 (Sem), 1-2 (Robbert).
De vierde en laatste wedstrijd van augustus is een op papier belangrijke pot voor een eventuele strijd onderin de competitie. De Tilburgse formatie van Willem II ontvangt Roda op de drempel van de meteorologische herfst, op een moment dat de voetbalzon hopelijk flink schijnt: drie punten tegen Willem II zijn altijd belangrijk. Zelden is de redactie zo eensgezind als voor dit affiche: Roda gaat winnen, punt. De vraag is vervolgens nog wel met hoeveel: er valt te kiezen uit 0-2, 1-2 en 2-3. Geen ruime scores, maar je krijgt geen extra punten voor een 0-6, zullen we maar zeggen.

De redactie voorspelt… het seizoen!
Het toetje van de eerste editie van deze rubriek voor deze voetbaljaargang is de seizoensvoorspelling. In het zonnige Sint-Petersburg werd een poging gedaan om tot een top achttien te komen en dat is gelukt: door het gemiddelde te nemen van de eindklasseringen per club is een gemeenschappelijke voorspelling van de competitie ontstaan. Opvallend is dat de redactie tot drie verschillende kampioenen kwam, maar ook dat de plekken vier en vijf eigenlijk schriftelijk afgedaan kunnen worden. Roda JC hoeft zich geen (grote) zorgen te maken over de strijd onderin, waarin vooral Excelsior en Go Ahead Eagles te vinden zullen zijn. In de middenmoot lopen de voorspellingen uiteen, wat niet gek is: de onderlinge verschillen zijn hier traditioneel klein.

Seizoensvoorspelling DRV
De voorspellingen van de Eredivisie, seizoen 2016/2017, per redactielid en gemeenschappelijk.

Afbeeldingen: Roda JC Live.

Comments (17)

Comments are closed.