De redactie voorspelt – Augustus

Aankomende vrijdag trap Roda JC Kerkrade het nieuwe seizoen af tegen RKC Waalwijk. Het wordt een lang seizoen, waarin de Kerkraadse formatie maar liefst 38 duels moet afwerken voordat de gedroomde terugkeer naar de Eredivisie een feit is. In de traditionele eerste maand van de competitie worden meteen vijf wedstrijden afgewerkt, met onder meer de topduels tegen RKC en Eindhoven, en de derby tegen MVV. In de eerste editie van ‘De redactie voorspelt’ geeft de redactie van Roda JC Live haar visie op de wedstrijden in de maand augustus.

Roda JC Kerkrade – RKC Waalwijk (8 augustus, 20:00)
Voorspellingen: 2-2 (Luc), 1-1 (Jeroen), 3-2 (Robbert), 1-0 (Sem)
Het seizoen openen met een topwedstrijd, het zal de boel in zowel Kerkrade als in Waalwijk meteen op scherp zetten. RKC blijkt zoals vanouds een bijzonder taaie tegenstander te zijn, die maar moeilijk te verslaan is. Verloren wordt er in ieder geval niet, maar de het is niet uit te sluiten dat het slechts bij één puntje blijft. Voor Roda is het vooral belangrijk om een goede wedstrijd te spelen die vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijden.

SC Telstar – Roda JC Kerkrade (15 augustus, 20:00)
Voorspellingen: 1-4 (Luc), 0-2 (Jeroen), 2-4 (Robbert), 1-3 (Sem)
De eerste uitwedstrijd vindt plaats in Velsen-Zuid, waar een van de vaste klanten der Jupiler League Roda ontvangt in diens TATA Steel Stadion. De ploeg vormt geen probleem voor de bezoekers, die de wedstrijd domineren en zonder grote problemen de eerste driepunter van het seizoen kunnen bijschrijven.

Roda JC Kerkrade – FC Eindhoven (22 augustus, 20:00)
Voorspellingen: 3-0 (Luc), 1-1 (Jeroen), 2-2 (Robbert), 2-0 (Sem)
FC Eindhoven is een van die ploegen waarbij je het nooit van tevoren weet: topwedstrijden worden afgewisseld met dramatische resultaten. De enorme wisselvalligheid van de Eindhovenaren leidt tot uiteenlopende voorspellingen op de redactie, al is een nederlaag in ieder geval uitgesloten. De wedstrijd is een mooie gelegenheid voor Lagouireh om zijn klasse te tonen tegen zijn vorige werkgever.

FC Volendam – Roda JC Kerkrade (25 augustus, 20:00)
Voorspellingen: 1-2 (Luc), 1-2 (Jeroen), 0-3 (Robbert), 1-1 (Sem)
Net als Eindhoven is ook Volendam een immer lastige tegenstander. In het Kras Stadion aan de Dijk moet Roda hard werken voor de punten, maar de verwachting is dat het resultaat tot tevredenheid zal leiden bij de Limburgse achterban. Het is in ieder geval prettig dat een van de lastigere uitduels van het seizoen al vroeg in het jaar wordt gespeeld.

Roda JC Kerkrade – MVV (31 augustus, 14:30)
Voorspellingen: 5-3 (Luc), 3-1 (Jeroen), 2-2 (Robbert), 4-1 (Sem)
De eerste derby van het seizoen is de thuiswedstrijd tegen de rood-witte brigade uit Maastricht. De wedstrijd zal een waar spektakel worden, waarin alles gebeurt wat een voetbalwedstrijd leuk maakt, maar ook wat een wedstrijd soms ontsiert. Een hoofdrol is mogelijk weggelegd voor Tom van Hyfte, die zijn sterke seizoenstart verder opleukt met minstens een doelpunt tegen zijn oude werkgever.

Volgende maand volgt de volgende editie van ‘De redactie voorspelt’, waarin de redactie vooruitblikt op de wedstrijden in september.

Comments are closed.