De Redactie Voorspelt | December

De kerstbomen kunnen weer worden neergezet, de komen weer van zolder en het vuurwerk kan weer besteld worden: het is december! Voordat de feestdagen echter losbarsten moeten er eerst nog enkele speelronden worden afgewerkt in de Eredivisie. In een periode die rijk is aan tradities mag Roda JC Live uiteraard niet achterblijven, waardoor we nu weer vooruit blikken op de wedstrijden van deze maand in onze vaste rubriek De Redactie Voorspelt.

Roda JC Kerkrade – PSV (3 december)
Voorspellingen: 0-2 (Jeroen), 1-1 (Luc), 1-2 (Sem), 0-2 (Robbert).
De wedstrijd tegen PSV is altijd een lastige, maar geen geheel kansloze voor onze Limburgse trots. Hoewel de tijden van Roda als angstgegner van PSV achter ons liggen, bieden de wisselvalligheid en het gebrekkige scorend vermogen van de Brabantse ploeg kansen voor Roda JC. Desalniettemin is de hoop op succes op het redactionele hoofdkwartier gering: enkel Luc heeft vertrouwen in een punt, de rest voorziet een (kleine) nederlaag.

FC Groningen – Roda JC Kerkrade (9 december)
Voorspellingen: 0-0 (Jeroen), 1-1 (Luc), 0-1 (Sem), 1-1 (Robbert).
De wereldreis naar Groningen is de laatste uitwedstrijd van Roda JC in 2016. Hoewel de Groningers de afgelopen weken enige verbetering lieten zien, blijft het een ploeg die bij vlagen bijzonder instabiel op het veld staat en waar samenhang soms ver te zoeken is. Aanvallend blijft het karig wat de ploeg laat zien, maar week na week worden er stappen gezet en het zou vreemd zijn als Groningen nog lang in de degradatiestrijd blijft hangen. Net als tegen PSV bieden wisselvalligheid en problemen in de voorhoede kansen voor Roda, wat zich vertaalt in een reeks voorspellingen zonder nederlagen en met drie gelijke spelen.

Roda JC Kerkrade – FC Utrecht (17 december)
Voorspellingen: 1-1 (Jeroen), 2-1 (Luc), 1-1 (Sem), 1-0 (Robbert).
De afsluiter van het kalenderjaar vindt plaats in eigen huis tegen de club van de Domstad: FC Utrecht. De Utrechtenaren begonnen het seizoen dramatisch, maar zijn inmiddels vol in de strijd om de Europese nacompetitie en lijken met hun ploeg zich verder geen zorgen te hoeven maken over de strijd onderin de competitie. Wel blijft Utrecht bij vlagen kwetsbaar genoeg dat er kansen ontstaan voor lager geplaatste tegenstanders. Wederom is de redactie bijzonder hoopvol op een goed resultaat: twee zeges en twee gelijke spelen tekenen een bijzonder positieve instelling op de redactie.

Foto: Roda JC Live.

Comments (7)

Comments are closed.