De redactie voorspelt – December

In de aanloop naar de feestdagen staat de voetbalwereld zoals gebruikelijk bepaald niet stil. Na vier maanden vinden we Roda JC nog altijd op de tweede plek terug achter de mededegradanten uit Nijmegen. In december staan er weer enkele interessante affiches op het programma voor de Limburgers. We beginnen deze maandag al met een bezoek van het leuk voetballende FC Oss. Roda JC Live blikt zoals elke maand vooruit op de komende duels.

Roda JC Kerkrade – FC Oss (maandag 1 december, 20:00)
Voorspellingen: 2-2 (Robbert), 3-2 (Luc), 5-1 (Sem), 3-1 (Jeroen)
Meteen op de eerste dag van de nieuwe maand speelt Roda diens eerste duel van december. FC Oss komt op bezoek en die club heeft dit seizoen al een aantal keer laten zien dat het niet het lelijke eendje van de competitie is. Onder leiding van aanvaller en voormalig topklasser Kevin van Veen maken de Ossenaren het menig ploeg erg lastig en heeft het nog alle kans op kwalificatie voor de nacompetitie. Het kan dan ook best een lastig duel worden, maar de redactie verwacht in ieder geval geen nederlaag. We mogen uitgaan van een zege tegen Oss, maar heel gemakkelijk zal het niet gaan.

VVV-Venlo – Roda JC Kerkrade (7 december, 14:30)
Voorspellingen: 1-3 (Robbert), 3-2 (Luc), 1-3 (Sem), 1-2 (Jeroen)
Twee Limburgse ploegen staan tegenover elkaar en dat levert altijd leuke wedstrijden op. VVV draait mee in de subtop en had zichzelf wellicht liever hoger zien staan op de ranglijst, maar de concurrentie is moordend en de ploeg speelt iets te stroef om aanspraak te kunnen maken op meer. Een zege voor de bezoekers is daarom waarschijnlijk, maar volgens de redactie geen zekerheid.

Roda JC Kerkrade – N.E.C. (12 december, 20:00)
Voorspellingen: 1-3 (Robbert), 1-3 (Luc), 1-0 (Sem), 1-1 (Jeroen)
De wedstrijd waar heel Rodaminnend Limburg (en Nederland) naar uitkijkt is de kraker tussen de twee topfavorieten voor de titel. NEC voert op het moment van schrijven de ranglijst aan met een punt voorsprong op Roda JC. Het onderlinge duel kan een sleutelduel vormen in de titelstrijd en Roda zal dus alles uit de kast moeten halen om het solide NEC te verslaan. Of dat ook gaat lukken is zeer de vraag en de redactie is erg verdeeld over de uitslag. Het kan dus alle kanten op.

Roda JC Kerkrade – PSV Eindhoven (17 december, beker)
Voorspellingen: 1-2 (Robbert), 1-2 (Luc), 1-3 (Sem), 0-1 (Jeroen)
Nadat eerder de beloften van PSV Roda JC in Kerkrade op 1-1 hielden, komt voor het bekertoernooi het ‘grote’ PSV op bezoek. Waar dat vorig seizoen tot een verrassende zege voor de Limburgers leidde, voorziet de redactie dit keer een krachtsverschil wat voor de bezoekers net voldoende tot uitdrukking komt om te overwinteren in de KNVB Beker. Roda JC zal een knappe wedstrijd spelen maar moet alle registers opentrekken om in het toernooi te blijven – iets wat mogelijk niet de hoogste prioriteit zal hebben.

Roda JC Kerkrade – FC Den Bosch (21 december, 20:00)
Voorspellingen: 2-1 (Robbert), 2-2 (Luc), 4-1 (Sem), 3-0 (Jeroen)
Het jaar 2014 wordt geëindigd met weer een thuisduel, dit keer tegen FC Den Bosch. De Bosschenaren willen zoals elkaar meedoen om promotie naar de Eredivisie, maar zoals wel vaker het geval is wil dat dit seizoen nog niet lukken. De middenmoters, die dankzij een samenwerking met Juventus drie Italiaanse talenten hebben rondlopen, scoren te weinig en spelen te wisselvallig om aan te haken in de subtop. Roda JC zal als het aan de redactie ligt daarom vrijwel zeker de punten in eigen huis houden, waarna de ploeg met een goed gevoel de winterstop in kan.

Volgende maand volgt de nieuwe editie van ‘De redactie voorspelt’, met daarin de duels van de maand januari.

Foto: Roda JC Live.

Comments are closed.