De redactie voorspelt – Januari

Na de winterpauze, die tot half januari duurde, staat voor Roda JC meteen een bijzonder druk programma klaar: drie competitiewedstrijden in het weekend én een midweekse competitieronde de tweede helft van de eerste maand van het kalenderjaar. De eerste wedstrijd van de maand zit er alweer op dus is het de hoogste tijd voor de maandelijkse rubriek De Redactie Voorspelt, waarin onze kundige redactieleden hun blik werpen op de wedstrijden van deze maand (en dat natuurlijk immer vóór de wedstrijden doen).

Roda JC Kerkrade – AZ (16 januari) (reeds gespeeld)
Voorspellingen: 1-0 (Jeroen), 2-1 (Luc), 0-1 (Robbert), 0-1 (Sem)
Voor de wedstrijd tegen AZ waren de meningen behoorlijk verdeeld: twee zeges, twee nederlagen vormden de voorspellingen voor de wedstrijd tegen het nog immer zoekende Noord-Hollandse team van John van den Brom. Zonder Berghuis en Gudelj is het leven zwaar in Alkmaar, al doen jongelingen Janssen en Van Overeem het niet onaardig. Liefst twee redactieleden voorspelden de wedstrijd goed, waardoor de schrijver van dit artikel hen behoorlijk tekort doet met de late publicatiedatum van het artikel. Als Roda JC Live de KNVB was, stond Jeroen dit weekend te fluiten in de topklasse.

SBV Excelsior – Roda JC Kerkrade (23 januari)
Voorspellingen: 2-2 (Jeroen), 1-1 (Luc), 1-1 (Robbert), 2-2 (Sem)
Dit weekend volgt de enige uitwedstrijd van deze maand: op Woudestein moet het altijd lastig te bestrijden Excelsior worden verslagen voor drie essentiële punten die zullen aanvoelen alsof het er zes zijn. De redactie heeft daar echter wat minder vertrouwen in. De Kralingers hebben een leuk voetballende ploeg en kunnen bij vlagen verassen, waardoor een uitzege in deze hoek van Rotterdam vooraf lang geen zekerheid is. Een punt is wat alle redactieleden voorspellen, iets dat in deze fase van de competitie eigenlijk te weinig is.

Roda JC Kerkrade – FC Utrecht (28 januari)
Voorspellingen: 0-2 (Jeroen), 1-0 (Luc), 1-0 (Robbert), 1-0 (Sem)
De maand wordt beëindigd met twee lastige thuiswedstrijden, te beginnen tegen het dit seizoen ijzersterk voor de dag gekomen FC Utrecht. De Domstedelingen hebben met Haller, Ayoub en Ramselaar een aantal uitstekende aanvallers die wekelijks een stadionbezoek rechtvaardigen. De Rodasupporters komen daar echter natuurlijk absoluut niet voor naar het Parkstad Limburg Stadion en als het aan Luc en Robbert ligt hoeven we niet bang te zijn voor een nieuwe overwinning voor de Utrechtenaren. Jeroen ziet het iets somberder in, terwijl Sem juist rekent op een klein stuntje en de drie punten in het eigen stadion houdt. Laten we het hopen, Sem!

Roda JC Kerkrade – AFC Ajax (31 januari)
Voorspellingen: 1-2 (Jeroen), 1-2 (Luc), 1-2 (Robbert), 1-3 (Sem)
We sluiten januari af met een absolute topwedstrijd in het zuiden, als Ajax afreist naar Kerkrade voor een fraai duel op de zondagmiddag. De Amsterdammers zijn op het moment van schrijven de koplopers van de Eredivisie maar doen dat zonder te overtuigen in hun spel. Niemand is dus echt kansloos tegen de Ajacieden, die het wekelijks van momenten moeten hebben, iets waar Roda dus voor op de hoede zal moeten zijn. De voltallige redactie hoopt daar natuurlijk op maar vreest dat het niet voldoende zal zijn: krappe nederlagen zijn de voorspellingen aan het einde van deze reeks. Tel daar een individuele actie van Younes of een zondagsschot van Gudelj bij op en we komen tot de voorspelling van Sem.

Foto: Roda JC Live.

Comments (6)

Comments are closed.