De redactie voorspelt | Maart

We kunnen weer even genieten in Kerkrade: na de verpletterende 0-5 overwinning in Almelo en andere recente goede wedstrijden is het vertrouwen in de komende drie wedstrijden hoog. Het wat tegenvallende Vitesse en het tweetal hekkensluiters zullen in maart bestreden moeten worden. In potentie dus een zeer belangrijke maand voor onze Limburgse formatie, dat definitief kan afrekenen met in ieder geval de onderste twee plekken – en hopelijk ook met de zestiende stek. Handhaving hangt in de lucht, het moet nog wel gevangen worden. Hieronder volgen de voorspellingen van de redactie van Roda JC Live voor deze maand.

Roda JC Kerkrade – SBV Vitesse (6 maart)
Voorspellingen: 2-1 (Sem), 1-3 (Robbert), 0-2 (Jeroen), 2-1 (Luc).
We beginnen deze maand dus tegen de GelreDomebewoners uit Arnhem. Vitesse maakt een wisselvallig seizoen door met goed voetbal maar te weinig punten. Afgelopen week werd bijvoorbeeld met 0-1 verloren van laagvlieger Willem II en ook tegen De Graafschap en Excelsior werd niet gewonnen. Alle kans dus voor Roda JC zou je zeggen, ware het niet dat de redactie zich erg behoudend opstelt over dit affiche. Twee keer een zege en twee keer een nederlaag worden voorzien, dus het zou zomaar een gelijkspel kunnen worden. Of niet.

De Graafschap – Roda JC Kerkrade (11 maart)
Voorspellingen: 1-1 (Sem), 2-2 (Robbert), 1-1 (Jeroen), 2-2 (Luc).
Een week na de thuiswedstrijd tegen Vitesse wordt de lastige uitwedstrijd op de Vijverberg in Doetinchem afgewerkt. Lastig, want hoewel De Graafschap nagenoeg het hele seizoen op de laatste plek te vinden is, speelt de ploeg in eigen huis prima voetbal en vecht het zich inmiddels naar een zeer schappelijke balans in de tweede seizoenshelft. Afgelopen weekend werd, ondanks een doldwaze eerste helft met een tiental kansen, nipt verloren van Heerenveen. Daarvoor werd drie keer gelijkgespeeld in wedstrijden waarin prima gewonnen had kunnen worden; Roda JC is dus gewaarschuwd. De redactie is ongekend unaniem in diens voorspellingen: het wordt een gelijkspel.

SC Cambuur Leeuwarden – Roda JC Kerkrade (19 maart)
Voorspellingen: 1-1 (Sem), 0-0 (Robbert), 1-2 (Jeroen), 1-1 (Luc).
De grillen van de competitiebouwers hebben ertoe geleid dat een week na de hekkensluiter weer een laagvlieger wordt bezocht: Het Leewardense Cambuur zal gastheer zijn van de laatste wedstrijd in maart. Alweer een zespuntenduel dus, want hoewel de voorsprong op Cambuur op dit moment twaalf punten bedraagt, is directe handhaving op dit moment nog alles behalve uitgesloten. De voorspellingen liggen voor deze wedstrijd dicht bij elkaar, met Jeroen als grootste optimist en drie op zeker spelende collega’s. Laten we hopen dat Jeroen het ditmaal bij het rechte eind heeft!

Foto: Roda JC Live.

Comments (11)

  1. Ig dènk:
    Roda – ViesTesje 1 – 1
    CrampUur – Roda 1 – 1
    Superboer’n – Roda 2 – 1

Comments are closed.