Transfer Gyasi afgerond; aanvaller tekent voor drie jaar bij Aalesunds

De overgang van Edwin Gyasi naar Aalesunds FK is definitief beklonken. De aanvaller, die bij Roda JC niet langer voorkwam in de plannen van coach Darije Kalezic, tekent een driejarig contract bij de Noorse club. Roda ontvangt een transfervergoeding voor de speler.

De 25-jarige Gyasi werd in de afgelopen dagen al in Noorwegen gesignaleerd met de fysiotherapeut van zijn nieuwe werkgever, waarna Ton Caanen gisteren bevestigde dat de beide clubs inderdaad met elkaar aan de onderhandelingstafel zaten. Aalesunds, dat in 2015 als tiende eindigde in de Noorse Tippeligaen, heeft met Gyasi de door haar gewenste aanvallende versterking vastgelegd voor het nieuwe seizoen, dat in maart van start gaat. Hierdoor was het mogelijk om de rappe buitenspeler buiten de in Nederland gebruikelijke transferperiode aan te trekken. Roda JC meldt in haar persbericht dat het geen mededelingen doet over de hoogte van de transfersom; aangezien de aanvaller in Kerkrade nog een contract had tot medio 2017, zal Aalesunds desalniettemin een serieuze vergoeding op tafel hebben moeten leggen.

Gyasi speelde in totaal 30 competitiewedstrijden voor Roda JC, verdeeld over de Eredivisie en de Jupiler League. Hij begon in het huidige seizoen veelvuldig als basisspeler in de Zuid-Limburgse formatie en was in het thuisduel tegen zijn ex-werkgever Heracles Almelo (3-1) verantwoordelijk voor het eerste Eredivisie-doelpunt van Roda na een jaar afwezigheid op het hoogste niveau. Het zou tevens de enige treffer van Gyasi in dit seizoen blijken. Nadat de club zich in de winterstop versterkte met onder meer de aanvallers Kristoffer Peterson, Mike van Duinen en Rydell Poepon, en Maecky Ngombo zich ontwikkelde tot supersub, was er voor de grillige Gyasi geen plaats meer in de wedstrijdselectie en belandde hij op de tribune.

Header: Roda JC Live

Comments (24)

Comments are closed.