De redactie voorspelt – Maart

Na twee roerige maanden moet maart vooral een periode worden waarin Roda JC haar stabiliteit terugvindt op weg naar de nacompetitie richting de terugkeer in de Eredivisie. De vier wedstrijden waar we deze maand naar uitkijken hebben niks te doen met derby’s en weinig met directe concurrenten. Wel komen de Limburgers twee ploegen tegen die in goede vorm zijn en hun zicht op de nacompetitie de afgelopen weken zienderogen hebben verbeterd. We sluiten de maand af met een thuisduel tegen een laagvlieger en een uitduel bij een niet zozeer sterke, maar wel gevreesde tegenstander. De redactie van Roda JC Live blikt vooruit op het viertal wedstrijden.

Roda JC Kerkrade – De Graafschap (8 maart)
Voorspellingen: 2-1 (Jeroen), 3-1 (Luc), 3-2 (Sem), 3-1 (Robbert).
Het eerste duel van de maand is er meteen een tegen een niet te onderschatten tegenstander. Enkele maanden geleden wist Roda JC al moeizaam te winnen op de Vijverberg, maar inmiddels is De Graafschap goed in vorm en deed het lange tijd mee in de strijd om de derde periodetitel. De achterstand op de felbegeerde top vijf is verkleind tot slechts drie punten en het voetbal van de Superboeren is steeds meer om aan te zien. De redactie verwacht daarom een niet heel makkelijke wedstrijd: tegengoals vallen er zeker, maar de punten blijven wel in eigen stadion.

FC Oss – Roda JC Kerkrade (13 maart)
Voorspellingen: 0-1 (Jeroen), 1-2 (Luc), 2-1 (Sem), 3-1 (Robbert).
Een week na de thuiswedstrijd tegen De Graafschap wordt de uitwedstrijd tegen FC Oss afgewerkt. Van de Brabanders werd voorafgaand aan het seizoen weinig verwacht. Met dank aan de inmiddels naar Engeland vertrokken doelpuntenmachine Kevin van Veen wisten de Ossenaren echter al een heel eind te komen; vorige week werd zelfs de periodetitel gewonnen dankzij een 1-0 overwinning tegen Fortuna Sittard en een beetje mazzel op de andere velden. Oss speelt fanatiek aanvallend voetbal en schuwt niet om hoger geplaatste tegenstanders onder druk te zetten. Roda JC kan het daarom zomaar heel lastig gaan krijgen in het Frans Heesen-Stadion. De voorspellingen van de redactie lopen uiteen van een krappe overwinning naar een duidelijke nederlaag.

Roda JC Kerkrade – SC Telstar (16 maart)
Voorspellingen: 3-1 (Jeroen), 4-1 (Luc), 3-0 (Sem), 3-1 (Robbert).
Wedstrijd nummer drie van de maand is er een van een volledig ander kaliber dan het voorgaande tweetal. Tegenstander Telstar is na een prima seizoenstart afgezakt naar de onderste regionen van de competitie en moet hopen op een wonder om nog kans te maken op een schappelijke klassering in het linkerrijtje. De wedstrijd mag dan ook geen groot probleem vormen voor de thuisploeg, dat alleen rekening moet houden met de enkele individuele actie van Ralf Seuntjens of Tarik Tissoudali. De redactie is het er unaniem over eens dat de punten in Kerkrade zullen blijven.

FC Den Bosch – Roda JC Kerkrade (21 maart)
Voorspellingen: 1-1 (Jeroen), 1-2 (Luc), 1-2 (Sem), 3-1 (Robbert).
De laatste competitieronde van de maand vindt plaats in De Vliert, waar FC Den Bosch wacht voor speelronde 31 van de huidige competitie. Den Bosch wilde na een prima tweede seizoenshelft vorig seizoen graag de goede lijn doorzetten richting de nacompetitie, maar kwam tot nu toe bedrogen uit met een uiterst moeizaam seizoen in het rechterrijtje. Ondanks de komst van drie talentvolle Italianen van Juventus weet de ploeg zichzelf maar moeizaam aan het voetballen te krijgen. Roda JC mag daarom niet tevreden zijn met minder dan de zege, al kan het zomaar eens lastig gaan worden in het Bossche stadion. De sfeer wil weleens grimmig worden, dus het is vooral zaak voor de Limburgers om het hoofd koel te houden en een zakelijke zege binnen te halen. Dat is precies wat twee van de vier redactieleden verwachten; de rest voorziet een moeilijkere avond.

Volgende maand blikt Roda JC Live vooruit op de wedstrijden in de maand april.

Foto: Roda JC Live.

Comments (1)

  1. “mijn gedacht”:

    Roda – Superboeruh . . . 2 – 1
    Osse – Roda . . . . . . . . . 3 – 1 tja
    Roda – Te star . . . . . . . . 3 – 1
    De Bosche bolle – Roda 1 – 2

Comments are closed.