De redactie voorspelt | Mei

Na een lang en enerverend seizoen zijn we alweer aanbeland bij de laatste speelmaand van het seizoen. Traditioneel worden – in spannende seizoenen – de competitieprijzen verdeeld en weten we wie er (moeten vrezen voor) afdaling naar de Eerste Divisie. Vandaag en volgende week zondag worden de laatste twee speelronden afgewerkt van de competitie. Hoe gaat Roda JC het seizoen afsluiten? De redactie blikt vooruit.

N.E.C. – Roda JC Kerkrade (1 mei, 14:30)
Voorspellingen: 2-0 (Jeroen), 3-1 (Sem), 2-1 (Luc), 1-1 (Robbert).
Over enkele ogenblikken wordt in Nijmegen afgetrapt voor de wedstrijd tussen de twee feestvierende clubs van het afgelopen seizoen. Daar waar Roda JC echter lang naar beneden heeft moeten kijken, heeft N.E.C. een ongekend goed seizoen en bivakkeert het keurig in het linkerrijtje. De club is zelfs enige tijd de beste promovendus van Europa geweest, wat toch geen slechte prestatie is. Mede om die redenen voorziet de redactie weinig mogelijkheden om punten te pakken in stadion in het Goffertpark. Alleen Robbert verwacht een punt, de rest geniet vooral van het lenteweer.

Roda JC Kerkrade – Willem II (8 mei, 14:30)
Voorspellingen: 2-1 (Jeroen), 1-0 (Sem), 1-0 (Luc), 1-2 (Robbert).
Heel anders liggen de mogelijkheden op de laatste wedstrijddag van het jaar. Het in acute nacompetitiestress verkerende Willem II moet alle zeilen bijzetten om directe handhaving te bereiken en heeft waarschijnlijk de punten in Limburg hard nodig. Net als in de vorige speelronde is Robbert het redactielid die afwijkt van de rest – hij voorziet een Tilburgse overwinning en daarmee waarschijnlijk handhaving voor zowel de bezoekers als voor Roda JC zelf. De andere redactieleden gaan uit van een krappe overwinning. Laten we hopen dat de mannen van Darije Kalezic het lange seizoen op een mooie manier afsluiten!

Foto: Roda JC Live.

Comments (9)

Comments are closed.