De redactie voorspelt – November

De wintertijd is ingegaan, de dagen worden korter en de vrijdagavonden kouder: de klassieke avondjes Eerste Divisie liggen in het verschiet. N.E.C. en Roda JC voeren nog altijd de ranglijst aan en hebben een gaatje geslagen naar de achtervolgers – alleen FC Eindhoven lijkt de gecombineerde sneltrein uit Nijmegen en Kerkrade nog enigszins bij te kunnen houden. Een sneltrein die deze maand weer een aardige reeks van vier duels afwerkt. Zoals elke maand blikt de redactie van Roda JC Live weer vooruit op de nabije affiches: de redactie voorspelt.

Achilles’29 – Roda JC Kerkrade (2 november, 14:30)
Voorspellingen: 1-4 (Robbert), 1-4 (Luc), 1-3 (Jeroen), 0-4 (Sem).
Het klopt dat deze wedstrijd eerder is afgewerkt dan dat dit artikel op de website is verschenen. De voorspellingen zijn echter wel voorafgaand aan het duel gemaakt. Onze redactie had het blijkbaar bijzonder goed in de gaten hoe de zaken zouden gaan verlopen op de Heikant, want het werd inderdaad een ruime uitzege: 0-4.

FC Emmen – Roda JC Kerkrade (7 november, 20:00)
Voorspellingen: 1-2 (Robbert), 1-2 (Luc), 1-2 (Jeroen), 1-3 (Sem).
De Drenthenaren zijn goed in vorm en scoorden in de laatste drie duels maar liefst 17 keer, waarmee de ploeg van trainer Joop Gall de ranglijst van de tweede periode aanvoert en in het overall klassement is opgeklommen naar een bijzonder sterke vijfde plek. Een makkelijke avond zal het dus niet worden voor Roda op de Meerdijk, maar er gaat uiteindelijk toch nipt gewonnen worden.

Roda JC Kerkrade – Almere City FC (21 november, 20:00)
Voorspellingen: 4-0 (Robbert), 3-0 (Luc), 5-0 (Jeroen), 2-0 (Sem).
Almere City wisselt dit seizoen ruime nederlagen af met ruime overwinningen. Dat maakt de ploeg, waar voorafgaand aan dit seizoen veel van werd verwacht, behoorlijk onvoorspelbaar. De redactie gaat er van uit dat het een (vrij) ruime nederlaag wordt voor de bezoekers in Kerkrade. Roda is een klasse beter en heeft geen moeite met het puntloos naar huis sturen van de jongste BVO van de competitie.

De Graafschap – Roda JC Kerkrade (28 november, 20:00)
Voorspellingen: 2-3 (Robbert), 2-2 (Luc), 0-1 (Jeroen), 0-1 (Sem).
Ondanks dat er van de klassieke Engelse Superboerensfeer de laatste jaren weinig meer over is, blijft De Graafschap een lastig te kloppen tegenstander die altijd meedoet in de subtop van de competitie. Op de Vijverberg wacht Roda een klassiek avondje vechtvoetbal, compleet met natuurgras en een zeer stugge tegenstander. Dat er wordt gewonnen is dan ook geen zekerheid, maar op een verlies zal het in ieder geval niet uitdraaien. Zo kan Roda JC uiteindelijk terugkijken op een bijzonder succesvolle maand: een volgende stap in de jacht om de titel.

Eind deze maand volgt de volgende editie van ‘De redactie voorspelt’, waarin de redactie van Roda JC Live vooruit kijkt naar de wedstrijden in december.

Foto: Roda JC Live.

Comments are closed.