Jong Roda JC in slotfase voorbij Jong De Graafschap

De beloften van Roda JC Kerkrade hebben gisteravond op het nippertje een zege geboekt op Jong De Graafschap. De manschappen van coach Regillio Vrede hielden na een vroege achterstand alsnog de drie punten in eigen huis; het werd 2-1 voor de geel-zwarten.

Jong Roda JC, dat met onder meer de van een blessure herstellende Martijn Monteyne en verder ook Rigino Cicilia en Brian Jacobs aan de aftrap verscheen, keek al binnen 60 seconden tegen een achterstand aan; Jeroen Meurs zette de gasten uit Doetinchem op voorsprong. De thuisploeg moest derhalve direct de achtervolging inzetten en zag de inspanningen nog voor het rustsignaal beloond worden; de mee opgekomen centrale verdediger Daryl Werker deed wat de aanvalslinie tot op dat moment nagelaten had, namelijk: scoren. Derhalve gingen de beide teams bij een stand van 1-1 aan de thee.

De aanwezige toeschouwers op de accommodatie van vv Schaesberg zagen dat de Limburgers na de rust de druk verder opvoerden richting het doel van de Superboeren. Aanvankelijk werd er nog een handvol scoringskansen onbenut gelaten, maar in de slotfase van het duel haalde spits Rigino Cicilia, dit seizoen ook al tweemaal trefzeker in de hoofdmacht van René Trost, dan toch de trekker over en joeg de 2-1 tegen de touwen.

Ondanks de zege blijft Jong Roda JC op de 6e plek staan in haar subdivisie van de Beloftencompetitie. Volgende week speelt het tegen de nummer voorlaatst (en derhalve concurrent) Jong Brabant United, het gezamenlijke team van de jeugdopleidingen van RKC Waalwijk en FC Den Bosch. Dat uitduel zal op dinsdag 25 november afgewerkt worden.

Opstelling Jong Roda JC: Derix – Monteyne (46′ Senden), Hellemons (64′ Ekongo), Werker, De Jongh – Thong, Faassen, Smeets – Schröders, Cicilia, Jacobs (46′ Bösing).

Foto: Roda JC Live archief

Comments are closed.