De Redactie Voorspelt | Oktober

Nu we weer in de herfst van het seizoen zijn aanbeland en we onderhand geen idee meer hebben wie er nog in staat is om doelpunten te maken bij Roda JC, is het tijd om weer vooruit te blikken op de resterende wedstrijden van de komende maand. Inderdaad, de resterende wedstrijden; uw vaste schrijver van deze rubriek kreeg onverhoopt te maken met een zodanig volle agenda, dat de wedstrijd tegen N.E.C. niet kon worden voorzien van een kritische vooruitblik. De andere drie wedstrijden zijn echter wél voorspeld door de vakkundige redactie, waar het vertrouwen in doelpunten ondanks de huidige misère uiteraard nog steeds aanwezig is.

SBV Excelsior – Roda JC Kerkrade (16 oktober, 14:30)
Voorspellingen: 1-0 (Jeroen), 2-2 (Sem), 1-1 (Luc), 1-1 (Robbert).
Na de interlandpauze, waar iedereen uiteraard reikhalzend naar uit heeft gekeken om éven op adem te kunnen komen van de afgelopen weken, reist de Limburgse voetbalbrigade af naar Rotterdam-Kralingen voor het treffen tegen Excelsior op Woudestein. Excelsior is bezig met een meer dan uitstekend seizoen en lijkt zich tot nader order niet te veel te bemoeien met de strijd onderin te competitie, maar moest afgelopen weekend toch een 3-0 afstraffing slikken in Deventer. Desondanks zijn de Kralingers moeilijk te bedwingen en is het dus nogal de vraag of er voor Roda JC meer dan een punt te halen valt op deze zondagmiddag. Als het aan de redactie ligt in elk geval niet: drie gelijke spelen en een bittere nederlaag zijn de opties voor de negende speelronde in de Eredivisie.

Roda JC Kerkrade – ADO Den Haag (22 oktober, 19:45)
Voorspellingen: 1-1 (Jeroen), 0-0 (Sem), 1-2 (Luc), 1-2 (Robbert).
We blijven in de Randstedelijke sferen in oktober, want na het bezoek bij Excelsior komt op zaterdagavond ADO Den Haag op bezoek. Hoewel Roda jarenlang gold als angstgegner van de Hagenezen, zijn de onderlinge resultaten de laatste jaren ietwat gelijkwaardiger geworden. Op het moment van schrijven presteert de Haagse formatie met afstand het zwakst van alle achttien clubs in de Eredivisie, iets wat weinigen zagen aankomen na de historisch sterke seizoensstart. Voor Den Haag lijkt het dit seizoen echter een lastig verhaal te gaan worden, waardoor deze wedstrijd ondanks de ranglijst zomaar een bepalende rol kan gaan spelen in de strijd om het Eredivisieschap. De redactie is vrij verdeeld over de afloop van de wedstrijd, maar wederom wordt het een lastig verhaal om te gaan winnen. Jeroen en Sem voorzien een gelijkspel; Luc en Robbert een nederlaag. Maar wel een doelpunt.

FC Twente – Roda JC Kerkrade (28 oktober, 20:00)
Voorspellingen: 3-1 (Jeroen), 2-0 (Sem), 4-1 (Luc), 3-1 (Robbert).
Als afsluiter van de maand oktober wordt de reis naar Enschede gemaakt, waar in de Grolsch Veste de toch wel verrassend goed presterende formatie van FC Twente wacht. De Tukkers, die volgens sommigen dit jaar eigenlijk in de Eerste Divisie actief zouden moeten zijn, presteren met een bijzonder jonge ploeg zeer sterk en lijken het verlies van Hakim Ziyech aan Ajax tot nu toe goed te hebben opgevangen. Dat maakt het voor Roda JC een lastige wedstrijd om iets te halen; de redactie ziet het niet zo zitten met precies vier nederlagen en nul succesvolle resultaten. Het wordt al met al een zware maand, als we tenminste de redactie moeten geloven – en die zit er stiekem toch nog best eens naast.

Foto: Roda JC Live.

Comments (10)

Comments are closed.