Voorbeschouwing | Roda hoopt op tweede succes tegen Eindhovenaren

Op vrijdag drie oktober komt in de vorm van Jong PSV voor de tweede keer in de geschiedenis een beloftenelftal op bezoek voor een professionele voetbalwedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion. De laatste speelronde van de eerste periode en een week voor het tweede interlandweekend worden als vanouds drie punten verwacht  voor de Limburgers, wie alle zeilen moeten bijzetten om het door de competitie blazende N.E.C. bij te kunnen benen in de strijd om de koppositie van de Jupiler League. Roda JC Live blikt – enigszins aan de late kant – vooruit op de negende wedstrijd van de koempels dit seizoen, welke net als tegen FC Eindhoven moet leiden tot succes tegen een Eindhovense formatie.

Net als Jong Ajax komt ook Jong PSV voor het eerst dit seizoen op bezoek in de thuisbasis van de geel-zwarte hoogvliegers uit Kerkrade. Van enige historie tussen beide teams is dan ook geen sprake. Met een beetje fantasie kan wel de dubbele ontmoeting met de hoofdmacht van PSV aangehaald worden, welke zowel in de competitie en in de beker in Kerkrade werd gewonnen door de thuisploeg. Op basis van de historie kan weinig anders bedacht worden dan dat hoop wordt geput uit het recente verleden tegen de hoofdmacht.

Vormverhouding
Vier wedstrijden, twaalf punten: Roda JC dendert door en voert samen met de mededegradanten uit Nijmegen de ranglijst aan. Op het spel is het een en ander aan te merken; met name de wekelijks terugkerende terugval in de tweede helft kan tegen grotere tegenstanders nog eens tot problemen leiden. Maar over het algemeen is de stemming in Kerkrade opperbest en heeft de ploeg veel vertrouwen in de aankomende wedstrijden. Eerst echter de ontmoeting tegen Jong PSV een ploeg die we op dit moment terugvinden op de tiende plek in de tussenstand. Daarmee zijn de Eindhovenaren de tweede beloftenploeg van het moment, achter Jong FC Twente (zevende) en voor Jong Ajax (veertiende). Vanwege het rouleren van spelers is het spel van alle beloften erg wisselvallig; Jong PSV pakte in de laatste vijf wedstrijden zeven punten en liep tegen twee nederlagen aan.

Vermoedelijke opstelling
Bij de thuisploeg vinden we naar verwachting Faik in de basis. De nieuwbakken Rodaspeler mag na enkele sterke optredens in voorgaande wedstrijden debuteren in de basiself van trainer René Trost. In de rest van de opstelling, die overigens in een 4-4-2 formatie zal worden uitgevoerd, vormt Nathan Rutjes de controlerende middenvelder. Wiljan Pluim zal achter het spitsenduo Plat/Demouge moeten zorgen voor de aanvallende toevoer door het centrum.

Opstelling: Verbist – Dijkhuizen, Biemans, Ramos, van Peppen – Rutjes, Faik, van Hyfte, Pluim – Plat, Demouge.

De redactie voorspelt
Voorspellingen: 3-0 (Luc), 2-1 (Jeroen), 3-1 (Sem), 3-1 (Robbert).
In actie komen voordat de hoofdmacht van PSV dat doet, het heeft zijn voordelen voor de tegenstanders van beloftenteams. Zo ook in het eerste duel van oktober, wanneer Roda het opneemt tegen het tweede elftal van PSV. Een overwinning is een vereiste en wordt dan ook unaniem verwacht door de redactie. Het optimisme over de doelpunten is hoog; alleen Jeroen verwacht een marge kleiner dan twee doelpunten.

Roda JC Kerkrade – Jong PSV wordt live uitgezonden op FOX Sports kanaal 5. Voor wie niet in het stadion aanwezig kan zijn en niet over het juiste zenderpakket beschikt, doet Roda JC Live als vanouds live verslag op het Twitteraccount www.twitter.com/rodajclive.

Foto: Roda JC Live.

Comments are closed.