De redactie voorspelt – September

Na een midweekse speelronde is het de septembermaand al halverwege wanneer we echt kunnen beginnen aan het competitievoetbal van de tweede speelmaand van het seizoen. Roda JC is tegen onze verwachtingen in meer dan uitstekend begonnen aan het seizoen en staat na enkele wedstrijden keurig in de subtop van de Eredivisie. In september, waarin de ploeg drie keer mag aantreden in competitieverband, staan twee thuiswedstrijden en één busrit naar buiten Kerkrade op het programma. Een medepromovendus, een kampioenschapskandidaat en een gevallen subtopper: de redactie weet precies hoe de verhoudingen liggen deze maand.

Roda JC Kerkrade – N.E.C. (12 september)
Voorspellingen: 3-0 (Luc), 3-2 (Robbert), 2-0 (Jeroen), 1-0 (Sem)
Vanavond pakt Roda JC drie punten, zo ver is duidelijk. Alle voorspellingen duiden op een thuiszege, de een wat ruimer dan de ander maar puntentechnisch geeft het allemaal hetzelfde resultaat. Luc en Jeroen voorzien geen enkel probleem tegen de Nijmegenaren, terwijl Robbert voor een spannende en doelpuntrijke wedstrijd gaat en Sem een overwinning van de kleinste marge voorziet. Het lijkt er echter op dat Roda de goede seizoensstart een net vervolg gaat geven.

Roda JC Kerkrade – Feyenoord (20 september)
Voorspellingen: 1-2 (Luc), 0-4 (Robbert), 1-2 (Jeroen), 2-1 (Sem)
Een week na de wedstrijd tegen de medepromovendus komt de zelfbenoemde kampioenschapskandidaat uit Rotterdam-Zuid op bezoek. Feyenoord is het seizoen sterk begonnen, verloor echter tegen concurrent PSV en mag in Kerkrade geen fouten maken. Als het aan de voorspellende gave van de redactie ligt gebeurt dat ook niet, maar dat betekent wel dat Roda JC een thuisnederlaag tegemoet zal gaan in deze ongetwijfeld sfeervolle wedstrijd. Daar waar Luc en Jeroen een scorebordjournalistiektechnisch spannend duel voorzien, verwacht Robbert ofwel een off-day van Roda JC ofwel een duidelijke uitdrukking van het kwaliteitsverschil.

FC Twente – Roda JC Kerkrade (27 september)
Voorspellingen: 2-2 (Luc), 0-1 (Robbert), 0-2 (Jeroen), 1-0 (Sem)
FC Twente, eens een geduchte tegenstander dat meedeed om de prijzen, zal zich dit seizoen tevreden moeten stellen met een plek in de middenmoot van de competitie. Dat is vergelijkbaar met waar we Roda JC realistisch gezien ook zouden mogen verwachten, dus de uitwedstrijd in Enschede kan zowaar een hele spannende gaan worden. De Tukkers hebben een karrenvracht aan kwaliteit moeten inleveren en volgens de redactieleden blijft dat tegen de Limburgers niet zonder gevolgen: Robbert en Jeroen laten Roda de punten meenemen naar het zuiden, Luc houdt het op een doelpuntrijk gelijkspel.

Foto: Roda JC Live

Comments (1)

 1. Veurspellert

  volges mig:

  Roda – NEK 0 – 0 ?
  Roda – FajjeNooit 1 – 1
  Twente – Roda 1 – 1

  september = gelijke-spelen-maand

Comments are closed.