Verslag | Roda en NEC delen punten zonder te scoren

Roda JC Kerkrade heeft voor het derde duel op rij de nul weten te houden. Thuis tegen medepromovendus N.E.C. werden de toeschouwers verre van vermaakt, maar hoefde er niet gevist te worden: 0-0. Daarmee handhaaft de thuisploeg zich in de subtop van de competitie.

De bijna 14.000 aanwezigen zagen de bezoekers het eerst goed in het duel komen, wat tot uiting kwam in een kans op de paal voor Navarone Foor. Aan de overkant werd een doelpunt van Gyasi afgekeurd voor buitenspel; de buitenspeler stond enkele meters voorbij de laatste man op het moment dat de bal door een teamgenoot werd gespeeld. Gaandeweg in de eerste helft kwam het duel echter tot rust en speelden de ploegen steeds meer om niet te verliezen. Nadat Noor in het tweede deel van het eerste bedrijf het veld geblesseerd moest verlaten leek de pit er even helemaal uit, maar Hicham Faik wist nog een tweetal aardige schoten te produceren en ook van Gyasi en Paulissen kwamen wat halve kansjes.

Na de thee en de koekjes opende Roda JC als de betere partij, maar tot uitgelezen kansen kwam het niet. Net als in de eerste helft ging ook na het rustmoment het tempo gaandeweg naar beneden. N.E.C. had in ieder geval weinig te vertellen; de uitsupporters kunnen niet bepaald terugkijken op een sterk voetballende zwart-groen-rode formatie. Roda JC creëerde weinig meer, maar hield simpel stand, waardoor de terechte brilstand de gehele speeltijd op het digitale scorebord bleef staan. Daarmee is de zevenhonderdste wedstrijd van de Kerkradenaren in de Eredivisie geëindigd in een puntendeling tegen de recordkampioen van de Eerste Divisie van de afgelopen jaargang.

Foto: Roda JC Live

Comments (1)

Comments are closed.