De redactie voorspelt – September

Na de eerste maand en vijf wedstrijden gaat het bij Roda JC min of meer zoals verwacht. De ploeg is samen met FC Volendam en NEC medekoploper in de Jupiler League, en wisselt zoals elke ploeg goede duels af met wedstrijden die iets minder het aanschouwen waard zijn. Voor de maand september staan er wederom vier duels op het programma; na de interlandpauze heeft Roda JC een druk programma met onder meer een zeer beladen derby en een interessant bekerduel. In de maandelijkse rubriek ‘de redactie voorspelt’ geeft, zoals de titel al verklapt, de redactie van Roda JC Live diens visie weg op de aanstaande onderonsjes waar Roda mee te maken krijgt.

Fortuna Sittard – Roda JC Kerkrade (13 september, 19:45)
Voorspellingen: 0-1 (Sem), 1-3 (Jeroen), 1-3 (Robbert), 1-2 (Luc)
We winnen de derby, zover is duidelijk. Makkelijk zal het echter niet gaan. Ondanks dat Fortuna aan een tot dusver bijzonder zwak seizoen bezig is, is de verwachting dat de weerstand van de groen-gelen voldoende zal zijn om het Roda een tijd lastig te maken. Het niveauverschil zal uiteindelijk echter toch groot genoeg te zijn voor de bezoekers om drie zeer belangrijke punten, voor zowel de titelstrijd als de prestige, mee naar huis te nemen.

Roda JC Kerkrade – Jong Ajax (20 september, 16:30)
Voorspellingen: 2-2 (Sem), 2-0 (Jeroen), 1-1 (Robbert), 3-0 (Luc)
Tegen de beloften weet je het nooit. Van halve hoofdploegen tot volledige A1-selecties, alles lijkt mogelijk te zijn bij de teams die competitietechnisch nergens om voetballen. Daarom is een voorspelling geven bijzonder lastig voor dergelijke duels, zelfs met een tegenstander die tot nu toe welhaast meer rode kaarten dan punten verzamelde. Wat wel in het voordeel van Roda spreekt, is dat Jong Ajax eerder in het weekend in actie komt dan de hoofdploeg van de Amsterdammers. Daardoor zullen de grotere namen waarschijnlijk afwezig blijven in Kerkrade.

Roda JC Kerkrade – sc Heerenveen (beker, 23 september, 20:45)
Voorspellingen: *2-2 (Sem), 1-2 (Jeroen), 1-3 (Robbert), 2-1 (Luc)
Een ontmoeting met een echte Eredivisionist is de bekerronde tegen de sportclub uit Heerenveen. In de beker gelden andere voetbalwetten dan in de competitie; Roda maakt het de Friese tegenstander lang erg lastig. Luc en Sem verwachten zelfs een zege voor de thuisploeg, al dan niet bewerkstelligt via een strafschoppenserie. Heerenveen is echter tot dusver bezig aan een sterk seizoen, dus Roda zal een bijzonder sterke wedstrijd moeten spelen om voor een fraaie stunt te zorgen.

Helmond Sport – Roda JC Kerkrade (27 september, 16:30)
Voorspellingen: 1-3 (Sem), 0-2 (Jeroen), 3-1 (Robbert), 2-2 (Luc)
We sluiten de maand september af met een klassiek dagje Eerste Divisie in het normaliter matig gevulde Lavans Stadion in Helmond. De voorspellingen voor dit duel lopen sterk uiteen, met twee zeges, een gelijkspel en een nederlaag voor Roda JC. Wordt het een makkelijke dag in Oost-Brabant, of komt Roda JC van een koude kermis thuis? De redactie is nog volop in discussie wat we kunnen verwachten van deze wedstrijd.

De volgende editie van ‘De redactie voorspelt’ volgt in november, wanneer de redactie diens voorspellingen voor de betreffende maand hebben afgerond.

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.