De redactie voorspelt – Wat als…

Na vijf maanden competitie kan de balans van de winterstop worden opgemaakt. Roda JC bevindt zich zoals bekend op een prima tweede plek tussen N.E.C. en FC Eindhoven. Iedere maand voorspelt de redactie van Roda JC Live de wedstrijden van de betreffende maand in onze vaste rubriek ‘De redactie voorspelt’. Als we alle voorspellingen op een rijtje zetten, komt daar natuurlijk een puntenaantal uit wat kan afwijken van het werkelijke aantal punten wat Roda na negentien wedstrijden heeft verzameld. Waar zou Roda staan als de redactieleden alle wedstrijden goed voorspeld hadden?

De conclusie die meteen in het oog springt is dat geen van de redactieleden op precies hetzelfde aantal van 44 punten uit zou komen. De leden zitten er met respectievelijk 51, 49, 43 en 40 echter niet bijzonder ver vandaan. De afwijkingen komen vooral door het aantal gelijke spelen, dat door de gehele redactie afwijkt van het uiteindelijke juiste aantal van twee.

Naast het grote aantal wedstrijden waarin één of drie punten werden gepakt, heeft Roda helaas ook een drietal wedstrijden verloren. Opvallend genoeg zijn niet deze, maar andere wedstrijden door enkele van de redactieleden aangemerkt als wedstrijden die de ploeg van René Trost zou gaan verliezen. Zo zag niemand de nederlagen tegen Volendam en Almere aankomen, terwijl tegen Helmond, Sparta (competitie) en VVV juist wel een nederlaag zou gaan plaatsvinden. De enige nederlaag die overeenkwam was de wedstrijd tegen N.E.C., welke volgens twee van de vier redactieleden zou uitmonden in een nederlaag.

Wat de volledige redactie gemeen heeft is dat het vertrouwen hoog is: het aantal zeges is verreweg het grootste van de drie wedstrijdvariaties, ondanks dat het spel van de ploeg niet altijd aan de verwachtingen voldoet en veel tegenstanders het Roda toch nog best lastig weten te maken. Wij van Roda JC Live hebben daarom goede hoop voor de tweede seizoenshelft en rekenen op een spannende titelstrijd waarin de Limburgers hopelijk aan het langste eind zullen trekken.

Wat als Sem negentien keer gelijk had: 51 punten (W16, G3, V0)
Wat als Luc negentien keer gelijk had: 43 punten (W13, G4, V2)
Wat als Robbert negentien keer gelijk had: 40 punten (W12, G4, V3)
Wat als Jeroen negentien keer gelijk had: 49 punten (W15, G4, V0)

Comments are closed.