“Van den Bunder was bij handhaving ook vertrokken”

Ook als Roda JC Kerkrade niet was gedegradeerd, was toenmalige algemeen directeur Marcel van den Bunder vertrokken. Dat heeft Wim Collard gezegd in het L1 Voorzittersdiner. Van den Bunder vertrok op 5 mei, daags na de degradatie, bij Roda JC.

Op 22 april, toen de laatste twee wedstrijden in de Eredivisie (Groningen-thuis en Go Ahead-uit) nog gespeeld moesten worden, gaf Van den Bunder bij de Raad van Commissarissen al aan dat hij geen draagvlak meer zag voor een langer verblijf bij de Kerkradenaren. Die Raad van Commissarissen is inmiddels overigens ook vervangen. Sindsdien is Roda al bezig geweest met de ontbinding van zijn contract. Velen dachten dat Van den Bunders vertrek het gevolg was van de degradatie, maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

Het vertrek van de voormalig algemeen directeur is het enige dat nog niet is afgewikkeld. Van den Bunder ontvangt nog tot en met februari 2015 geld van de Trots van het Zuiden. De ontslagen van de trainers Ruud Brood en Jon Dahl Tomasson, en van technisch manager Léon Vlemmings zijn inmiddels wel afgerond. Zij zijn mede de oorzaak ervan dat Roda weer in de financiële categorie I van de KNVB is beland. Zoals bekend vielen de personeelskosten vorig seizoen twee miljoen euro hoger uit dan begroot.

Foto: archief

Comments are closed.