De Tegenstander | Alemannia kijkt weer omhoog

In de rubriek ‘De Tegenstander’ blikt Roda JC Live vooruit op Roda’s volgende tegenstander in de voorbereiding. In dit geval is dat Alemannia Aachen, dat dinsdag (19:00 uur) op bezoek komt in het Parkstad Limburg Stadion. De buren uit Aken komen tegenwoordig uit in de Regionalliga, ofwel het vierde Duitse profniveau.

Richting 3. Liga

Dat laatste had zomaar anders kunnen zijn. De club was afgelopen seizoen lange tijd in de race voor het kampioenschap en dus promotie naar de 3.Bundesliga. In april ging het, ondanks een knappe zege op koploper Borussia Mönchengladbach II, alsnog mis; de ploeg van Hans-Peter Schubert leed nederlagen tegen het beduidend lager ingeschatte FC Kray, Schalke ’04 II en Viktoria Köln. Daardoor raakte de titel uit zicht, en besloot men het seizoen op de tweede plaats.

Het was derhalve een tegenvallend einde van het seizoen voor Der TeeEsVau. Desondanks toont de afgelopen jaargang aan dat de club weer terugkrabbelt naar boven. Na jaren die in het teken stonden van financiële chaos en degradaties, stond in het afgelopen jaar eindelijk het voetbal weer centraal in de Karlsstadt. Oke, op veel fronten is het lek absoluut nog niet boven, maar het blijkt dus zeker een ploeg met potentie te zijn. Bovendien beschikt de ploeg over een hondstrouwe achterban; ook op het vierde niveau zijn er steevast minstens 10.000 toeschouwers in Tivoli te vinden.

Roda und der TSV

Vorig jaar oefenden Roda en Alemannia ook al tegen elkaar. Het treffen op een nostalgisch, goed gevuld Kaalheide eindigde in 1-1. Frank Demouge zorgde uit een strafschop voor het Kerkraadse doelpunt in een duel waarin ook de Duitsers twee strafschoppen toegekend kregen. De bexoekers misten hun eerste poging, maar uit de tweede penalty viel alsnog de gelijkmaker. Alemannia speelde het duel overigens met 10 man uit, na een rode kaart in de eerste helft.

Alemannia speelde al 6 oefenwedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg verloor slechts éénmaal, en wel met 2-1 van Lierse SK. Wel boekte de ploeg goede resultaten tegen Dnipro Dnipropetrovsk (1-0 winst tegen de runner-up van de Europa League), KAS Eupen (2-1) en Fleetwood Town (2-1, afgelopen dinsdag). Roda oefende tot dusver tegen LHC (0-7), FC Gulpen (0-26) en Topklasser EVV Echt (1-2). De Roda-goals vielen in Echt pas in het slotkwartier en kwamen op naam van Farshad Noor en Rigino Cicilia.

Gaat u morgen niet naar het Parkstad Limburg Stadion? Volg dan de tussenstand van dit vriendschappelijk duel live op ons Twitteraccount @RodaJCLive: www.twitter.com/rodajclive.

Comments (1)

  1. Klein foutje in de tekst (buiten de “bexoekers”):
    Bij een kampioenschap van Aachen waren ze NIET direct gepromoveerd. Er dienden dan nog steeds 2 play-off wedstrijden gespeeld te worden tegen een andere kampioen van een andere Regionalliga.

Comments are closed.