Roda JC worstelt en komt boven tegen EVV

Roda JC Kerkrade heeft zaterdagavond ook haar derde oefenduel in de voorbereiding van het seizoen 2015/2016 winnend afgesloten. Op Sportpark In de Bandert werd EVV met 1-2 verslagen.

Op voorhand was al duidelijk dat het tegen EVV geen walk-over zou worden zoals tegen LHC (0-7) en FC Gulpen (0-26), maar dat het zo moeilijk zou worden voor de Kerkradenaren hadden weinigen verwacht. EVV was tot vandaag ongeslagen in de voorbereiding: Achilles ’29 (1-1) en Fortuna Sittard (3-2) wisten niet te winnen in Echt.

Ook voor Roda zag het er tegen de Topklasser lange tijd niet goed uit. Na een klein kwartier kwam EVV al op een 1-0 voorsprong, doordat Overhof een korte corner vanaf de rand van de zestien mooi achter Van Leer schoot. Of het een voorzet was of een schot, dat was niet helemaal duidelijk, maar EVV leidde in ieder geval en hij zat er nog prachtig in ook. Op de voorsprong was bovendien niet veel aan te merken en ook bij rust had Roda nog geen aanspraak gemaakt op een gelijkmaker. 

EVV hield namelijk relatief gemakkelijk stand tegen de promovendus en wist er bij vlagen zelf aardig uit te komen. Roda combineerde af en toe prima, maar dat leidde slechts tot één grote kans: testspeler Begdazic kwam oog in oog te staan met de keeper, maar mikte ruim over en naast.

In de tweede helft had EVV het lastiger, maar in eerste instantie creëerde Roda nog steeds geen grote kansen. Pas nadat Kalezic een aantal wissels had toegepast, werden de Echtenaren echt tegen de muur gedrukt. Vrije trappen van Van Hyfte en Faik en een schot van Jansen leverden echter geen goal op. Roda kwam wel op 1-1, maar daar wilde de grensrechter niet aan meewerken. De bal, die duidelijk over de lijn was, werd door de arbitrage niet als doelpunt geteld.

Uiteindelijk wist Roda toch nog de overwinning mee te nemen naar Zuid-Limburg. Farshad Noor tekende voor de gelijkmaker: een corner werd door een EVV’er doorgekopt en viel daardoor precies voor de voeten van invaller Noor, die in de verre hoek binnenschoot. Een andere invaller scoorde uiteindelijk de winnende: Rigino Cicilia slalomde met een uitstekende actie door de verdediging en schoot onberispelijk binnen. 

Op basis van de tweede helft was de overwinning voor Roda terecht, maar toch zullen de Kerkradenaren opgelucht adem halen. Er is duidelijk nog veel werk aan de winkel. 

Foto: Roda JC Live

Comments (1)

Comments are closed.