De Vertrekkers| Deel 1 – Jordy Buijs

In de aanloop naar het nieuwe seizoen brengt Roda JC Live u de rubriek ‘De Vertrekkers’, waarin we de vertrekkende spelers stuk voor stuk nog eens voor u belichten. Vandaag in deel 1: Jordy Buijs – het wisselvallige slot op de deur.

Jordy Buijs – De gegevens

Rugnummer: 3
Geboren: 28 december 1988 in Ridderkerk

Bij Roda JC onder contract sinds: december 2015.
In actie: 18 wedstrijden. Kreeg 2 maal geel en wist 1 maal te scoren.

Carrière bij Roda JC

Jordy Buijs werd door Roda in de winter aangetrokken om het plotselinge vertrek van Gibril Sankoh op te vangen. Buijs kwam over van sc Heerenveen waar hij na een langdurige blessure geen zicht meer had op speelminuten. In Kerkrade kon hij een contract tekenen om het seizoen af te maken. Buijs had al eerder gewerkt met de inmiddels vertrokken trainer Kalezic bij De Graafschap. Ook dit was voor hem een van de redenen om voor Roda te kiezen voor een vervolg van zijn carrière. Voordat hij bij Roda kwam heeft de centrale verdediger dus onder andere gespeeld bij Heerenveen en De Graafschap, maar hij was tussendoor ook nog voor NAC Breda actief. Buijs doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord. Daar kon hij echter nooit doorbreken bij het eerste elftal.

Bij Roda wist Buijs wel meteen indruk te maken. Hij mocht in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen AZ meteen in de basis starten. Deze plek in de centrale verdediging zou Buijs, die van oorsprong middenvelder is, de rest van het seizoen niet meer afstaan. Hij ontwikkelde zich als de voetballende kracht van het verdedigingsduo Swinkels-Buijs. Waar Swinkels vooral bekend stond voor de no-nonsense verdedigende acties, was Buijs meer de speler die zocht naar de voetballende oplossingen. Ook voor het nemen van vrije trappen en corners werd hij de gewezen man bij de Kerkraadse ploeg.

Dat Roda een sterke reeks had direct na de winterstop valt voor een deel toe te schrijven aan een sterk spelende verdediging waar Buijs dus een onderdeel van was. Er werden maar weinig doelpunten weggegeven en de nodige punten werden mee naar Kerkrade genomen. Het absolute hoogtepunt was natuurlijk de 0-5 overwinning op Heracles in Almelo. Hierna volgde een mindere periode. Het Brabants-Zuid-Hollands duo achterin leek minder goed te functioneren. Er werden een aantal doelpunten weggegeven die te wijten waren aan een slechte communicatie en het niet goed samenwerken tussen de verschillende spelers op het veld. In wat zijn laatste wedstrijd voor Roda JC bleek te zijn, kwam Buijs alsnog tot scoren. Een vrije trap van Van Hyfte tikte hij bij de tweede paal binnen, waarmee hij Roda JC op 1-0 zette tegen Willem II. Die wedstrijd ging uiteindelijk met 2-3 verloren.

Nieuwe uitdaging

Het verblijf van Buijs bij Roda JC blijft dus beperkt tot een half seizoen. Roda en Buijs gingen wel in onderhandeling over een eventuele verlenging van het contract, maar konden hier financieel niet uitkomen. Daarom hebben beide partijen uiteindelijk besloten uit elkaar te gaan.

Foto: Proshots

Comments (7)

Comments are closed.