De Vertrekkers | In de winter vertrokken of verhuurd

In de aanloop naar het nieuwe seizoen brengt Roda JC Live u de rubriek ‘De Vertrekkers’, waarin we de vertrekkende spelers van dit seizoen stuk voor stuk nog eens voor u belichten. Maar hoe deden de vertrekkers van afgelopen winter de rest van het seizoen bij hun nieuwe werkgever?

Nadat Roda JC afgelopen seizoen wist te promoveren naar de Eredivisie, werd behoorlijk de bezem door de selectie gehaald om deze Eredivisie-waardig te maken. Maar ook in de winter werden de nodige versterkingen aangetrokken. Daarom moesten er ook spelers uit Kerkrade vertrekken. Er vertrokken maar liefst 8 spelers, waarvan er 5 werden verhuurd. Roda JC Live kijkt nog eenmaal naar de prestaties van deze spelers.

Biemans

Bart speelt ondertussen al de nodige jaren in Kerkrade. In 2011 kwam hij transfervrij van Willem ll naar Kerkrade. De Belgische centrale verdediger heeft in al die jaren al de nodige nieuwe spelers op zijn plek zien passeren, maar toch wist hij zich steeds weer terug in het veld te vechten. Dit jaar leek zijn kans op speeltijd echt minimaal. Daarop werd besloten hem in de winter te verhuren aan FC Den Bosch. Deze club uit de Jupiler League liet Biemans vanaf het begin van de verhuurperiode regelmatig wedstrijden spelen. Hij kwam uiteindelijk aan 15 duels en 4 doelpunten. 4 doelpunten is voor een verdediger natuurlijk best aardig aantal. Zijn contract bij Roda liep na dit seizoen af. Maar wellicht zoals afgelopen jaren duikt Bart in augustus gewoon weer op in Kerkrade.

Werker

Daryl werd afgelopen winter in Maastricht gestald. Bij MVV werd er met argusogen gekeken naar deze versterking uit “Aken-West” zoals het ter plaatse werd betiteld. Al snel sloeg Werker deze twijfel van zich af en werd een graag geziene speler. Hij ontwikkelde zich samen met Kjell Knops toch een ondoordringbare rots in de defensie. Ook in de wedstrijden voor promotie en degradatie was hij een belangrijke spelers. Helaas voor mensen met een hart voor MVV is men niet kunnen promoveren. Werker zal in elk geval met het nodige terechte zelfvertrouwen terugkomen naar Kerkrade.

Paulissen

Waar Mitchel Paulissen zelf een groot aandeel had in de promotie van Roda naar de Eredivisie, was er in de Eredivisie-selectie van Roda weinig plek voor hem. Hij moest het doen met een aantal invalbeurten in de eerste seizoenshelft, wat natuurlijk niet erg goed is voor de ontwikkeling van een voetballer van zijn leeftijd. Daarom werd besloten hem te verhuren in de winter en wel aan VVV-Venlo. In Venlo kreeg Mitchel wel speelminuten. Hij mocht maar liefst 1143 minuten maken voor de andere geel-zwarten. Hij wist hierin 2 keer te scoren en 6 assists te geven. Helaas voor VVV-Venlo wisten ook zij niet te promoveren naar de Eredivisie. Paulissen zelf heeft wel nu weer zicht op speelminuten in de Eredivisie. Hij staat nog tot het einde van het seizoen 2017/2018 onder contract in Kerkrade en zal dus opnieuw een kans krijgen om zijn meerwaarde te bewijzen.

Paulissen in actie in het voorlaatste play-off-duel, thuis tegen NAC Breda. (Pro Shots)
Mitchel Paulissen in actie in het voorlaatste play-off-duel, thuis tegen NAC Breda. (Pro Shots)

Van Son

Van Son werd door Roda gepresenteerd vlak na de promotie naar de Eredivisie. Hij kwam van FC Eindhoven en was daar een van de grote leiders op het veld. Met zijn contract van 3-jaar leek met absoluut het vertrouwen en het talent in deze speler te hebben gezien. Echter op Eredivisie-niveau kwam hij net een tikkie te kort. In de winter werd hij daarom verhuurd aan Fortuna Sittard. In Sittard bloeide hij weer op en werd weer een van de dragende spelers op het veld. Waar de resultaten voor de winter bij Fortuna vaak bedroevend waren, was er na de winterstop onder andere door de toevoeging van van Son weer soms best aardig voetbal te zien. Van Son zal nu weer terugkeren naar Kerkrade waar hij weer bij de selectie zal aansluiten of opnieuw verhuurd gaat worden.

Lagouireh

Met hoge verwachtingen werd Nayib in het jaar Jupiler League naar Kerkrade gehaald. De kunstenaar met de bal wist bij FC Eindhoven het jaar van te voren de bal uit haast onmogelijke posities er toch in te krijgen. Bij Roda was dat toch een ander verhaal. Hij wist er in het eerste seizoen bij Roda nog 2 in te leggen, maar sinds afgelopen augustus was hij ook nog lange tijd geblesseerd. Toen ie weer fit was, kwam hij niet in de plannen van trainer Kalezic voor en kon hij uitkijken naar een andere club. Fortuna Sittard gaf Lagouireh een kans en huurde hem van Roda voor een half seizoen. Ook in Sittard maakte hij geen indruk en kwam slechts tot 10 wedstrijden waarin hij 2 voorzetten kon geven. Zijn contract bij Roda loopt af, dus de kans dat we Lagouireh op het veld nog terugzien is uitermate klein.

Gyasi

Edwin – de schaar – Gyasi vertrok afgelopen winter nadat hij spontaan overbodig werd naar Aalesunds FK in Noorwegen. Bij Roda stond Gyasi vooral bekend om zijn niet-functionele dribbels en doodlopende acties, maar voor hem zaten toch regelmatig scouts op de tribune. Uiteindelijk vertrok hij eind januari met een doorlopend contract, wat dus betekent dat Roda voor hem nog een transfervergoeding heeft mogen ontvangen. Bij de nummer 12 van Noorwegen kwam hij tot ruim 300 minuten. Hij wist hier echter niet te scoren. Zijn contract loopt nog 2 seizoenen door bij Aalesunds FK.

Vreugde bij Edwin Gyasi, nadat hij de 1-1 binnenschiet tegen Heracles Almelo. (Pro Shots)
Vreugde bij Edwin Gyasi, nadat hij de 1-1 binnenschiet tegen Heracles Almelo. (Pro Shots)

Sankoh

De verdediger uit het Sierra Leonese Freetown kwam deze zomer terug vanuit China naar Roda. Nadat hij zijn hoge ambities had uitgesproken kwam hij als aanvoerder in de eerste seizoenshelft tot 17 wedstrijden. Hierna verdween hij weer terug naar China. Dit kon transfervrij door een clausule die hij in zijn contract had opgenomen. In China werd hij 12e met MZ Hakka. Hij speelde 10 wedstrijden in China, maar zijn contract geeft hem recht op nog minimaal een jaar avonturen in het verre oosten.

Boakye

Richmond Boakye-Yiadom kwam aan het begin van het seizoen naar Kerkrade om met Tomi Juric een dynamisch spitsenduo te gaan vormen. Het liep uiteindelijk nét iets anders. In het PLS kon hij nooit zijn stempel drukken, mede doordat hij gebukt ging onder een clausule van werkgever Atalanta, die zijn salaris zou gaan verlagen wanneer Boakye niet een minimumaantal doelpunten zou scoren bij Roda. Herhaaldelijk te laat komen resulteerde ook nog in een disciplinaire schorsing en nog vóór de winterstop werd Boakye’s contract ontbonden. Hij keerde terug naar Italië, waar Atalanta geen plaats voor hem had en hij opnieuw werd verhuurd, ditmaal aan Latina Calcio in de Serie B. Hij kwam 17 maal in actie, scoorde eenmaal en verzorgde twee assists. Latina besloot onlangs om de Ghanees voor 2 miljoen euro over te nemen van Atalanta.

Header: Pro Shots

Comments (8)

Comments are closed.