Juric: “Seizoen met ups en downs, zwaar voor mij”

Roda-aanvaller Tomi Juric maakte deze week voor het eerst sinds lange tijd weer deel uit van de Australische nationale selectie. De spits speelde zaterdag als invaller zo’n 20 minuten mee tegen Engeland, waar de Socceroos met 2-1 het onderspit delfden. Juric sprak daar ook over zijn debuutjaar in dienst van Roda JC. “Een seizoen met ups en downs, denk ik. Inconsistent ook, en dat was behoorlijk zwaar voor mij”.

Het was voor het eerst sinds afgelopen november dat Juric deel uitmaakte van het nationale keurkorps van coach Ange Postecoglou. Blessures teisterden immers het debuutseizoen in Europa van de 24-jarige spits, die zaterdagavond in de 74e minuut als invaller het veld van het Stadium of Light in Sunderland betrad. Hij stond nog geen minuut binnen de lijnen, toen Engeland-verdediger Eric Dier onder druk van de centrumaanveller de bal ongelukkig in zijn eigen goal kopte. Die 2-1 leverde de doelpuntenmaker een schouderklopje van Juric op, maar de Engelsen wisten het oefenduel desalniettemin met dezelfde stand, en dus winnend, af te sluiten. Tegenover FFA TV stelde de spits blij te zijn om bij de nationale ploeg te vertoeven. “Het is moeilijk om te beschrijven hoe anders het hier is (bij de Socceroos, red.) en hoe professioneel alles is. Iedereen heeft zijn rol en het is fantastisch. Het is geweldig om terug te zijn, iets wat ik niet zou willen missen. Telkens als je hier bent zul je jezelf moeten pushen en tot het uiterste gaan.”

Jaar van aanpassing
Zijn eerste seizoen in Europa, bij Roda JC, had Juric zich anders voorgesteld. In totaal kwam de spits tot 20 duels voor de geel-zwarten, waarin hij toch 7 maal het net wist te vinden. Geen onaardig gemiddelde, maar mede door een aantal kwetsuren kwam hij niet geheel tot ontplooiing. “Het was ook een jaar van aanpassing. Ik startte sterk en was erg blij met hoe het aanvankelijk ging, alleen had ik pech met mijn blessure. Dat was een terugslag voor me.” Na drie treffers in zijn eerste zes volledige duels liep de lange aanvaller een liesblessure op. Hij zou daarna nog twee duels vóór de winterstop spelen, om daarna tijdens het trainingskamp in Portugal opnieuw een blessure op te lopen; ditmaal aan de knie, een kwetsuur die hem een kleine twee maanden aan de kant hield. “Het was een strijd bergop vanaf dat moment. Ik probeerde om zoveel wedstrijden als mogelijk te spelen aan het eind van het seizoen, en dat is wat ik gedaan heb.”

“Naar mijn standaard niet goed genoeg”
Hij speelde nog in 8 wedstrijden, waarin hij niet meer tot scoren kwam. “Alles bij elkaar was het naar mijn standaard niet goed genoeg, maar hopelijk zal het volgend seizoen stukken beter zijn”, aldus Juric, wiens contract deze zomer afloopt en met de Kerkraadse clubleiding in gesprek is over een langer verblijf in het Parkstad Limburg Stadion. Het is dus verre van zeker dat hij ook komend seizoen in het geel en zwart te bewonderen zal zijn.

Header: Pro Shots

Comments (17)

Comments are closed.