Directeur FC Emmen: “Wij zijn klaar voor de Eredivisie”

“Het zou toch geweldig zijn!” zegt Wim Beekman, directeur van FC Emmen, in een interview met RTV Drenthe. De enige profclub die de provincie rijk is staat voor het eerst in twaalf jaar weer in de play-offs. Aan het vertrouwen ligt het in elk geval niet, zo blijkt: “wij zijn klaar voor de Eredivisie.”

Beekman legt de druk in het gesprek bij Roda JC en Eredivisionist NAC Breda, de clubs die samen met VVV en Emmen één helft van de nacompetitie vormen en met z’n vieren moeten uitmaken wie van hen volgend seizoen in de Eredivisie actief zal zijn. FC Emmen is op papier de duidelijke underdog van het viertal, maar speelde het afgelopen seizoen keurig voetbal en deed meermaals mee in de strijd om een periodetitel. De constante prestatiecurve van de Drentenaren heeft de ploeg naar de vierde plek en daarmee een tweeluik met Roda JC gestuurd. De uiteindelijke achterstand op de Kerkradenaren in de competitie? Drie punten.

Promotie is het doel, maar geen must, zo stelt Beekman. Anders dan bij Roda JC en NAC, waar de begroting drastisch naar beneden moet, met alle financiële gevolgen van dien. FC Emmen heeft geen financiële risico’s genomen dit seizoen en is dat na een mogelijk historische toer door de play-offs ook niet van plan. “Als we promoveren hoef je van ons geen gekke dingen te verwachten,” stelt Beekman, die FC Dordrecht als het grote voorbeeld ziet. “Maar dan zonder degradatie het seizoen erop.”

Morgen wordt in een uitgebreid artikel de geschiedenis van FC Emmen in de play-offs om promotie naar de Eredivisie uiteengezet.

Bron: RTV Drenthe / Header: Roda JC Live

Comments (1)

  1. Heh?
    Wat?
    Wat zeaste?
    “klaar voor de Eredivisie”?
    Houden zo!

Comments are closed.