Doelpunt Ajagun levert punt op tegen AZ

Roda JC Kerkrade heeft zondagmiddag voor een klein stuntje gezorgd door een punt te pakken tegen subtopper AZ. In een winderig en fris Parkstad Limburg Stadion lieten beide ploegen weinig zien, maar zorgden twee doelpunten ervoor dat ieder met één punt tevreden moest zijn: 1-1.

Door de harde wind hadden beide ploegen enige tijd nodig om te wennen aan de omstandigheden. In eerste instantie leek elke hoge bal gevaarlijk te kunnen worden, wat vooral de Alkmaarder defensie enkele malen bijna in de problemen bracht. AZ leek weinig zin te hebben in een voetbalmiddag, terwijl Roda JC vanuit de in de eerste helft puik spelende defensie af en toe eruit probeerde te komen. Dat bleek ook vanmiddag weer lastig genoeg en tot grote kansen wist de thuisploeg niet te komen. Zodoende bleef de wedstrijd zich grotendeels afspelen op het middenveld. Gaandeweg in de eerste helft leek AZ iets meer drang naar voren te gaan krijgen, maar het mocht eigenlijk geen naam hebben. Op het middenveld zorgde Roda JC zelf voor gevaar namens AZ door een aantal slordigheden die leidden tot balverlies, maar de defensie stond goed op te letten waardoor groot gevaar uit bleef.

Na 39 minuten ging ook AZ op het middenveld de fout in; ditmaal leverde het wel gevaar en zelfs een doelpunt op. Ron Vlaar legde op de middellijn een vrije trap breed, maar Ajagun loerde met de ervaren verdediger mee en wist zomaar over te nemen, met een lege helft voor zich. Een vlotte sprint en een puik schot zorgden voor de niet onverdiende 1-0 voorsprong voor de thuisploeg; de eerste keer dit seizoen in eigen stadion.

Wedstrijdmoment tijdens de tweede helft. (Foto: Roda JC Live)
Wedstrijdmoment tijdens de tweede helft. (Foto: Roda JC Live)

Na de thee en de koekjes bleef het spelbeeld het eerste kwartier onveranderd ten opzichte van het eerste bedrijf. Roda JC met meer aanvallende intenties maar zonder grote kansen, AZ dat bleef afwachten tot het einde der tijden. Na bijna een uur kwam AZ er echter wél door en vloog de bal pardoes binnen: Seuntjens gaf voor, waaruit Weghorst knap en hard raak wist te schieten. Het net kwam flink bol te staan, maar de gelijkmaker hield wel in dat Roda JC weer opnieuw kon gaan beginnen om een voorsprong in eigen huis over het einde van de streep te trekken.

Na de gelijkmaker veranderde het spelbeeld, met AZ dat nadrukkelijker aanwezig was in de wedstrijd waardoor Roda JC steeds meer beperkt werd tot toekijken en verdedigen. In eerste instantie leidde dat niet tot grote kansen voor de bezoekers, terwijl Roda JC eveneens weinig tot geen gevaar wist te leveren voor het doel van Rochet.

Wedstrijdmoment tijdens de tweede helft. (Foto: Roda JC Live)
Wedstrijdmoment tijdens de tweede helft. (Foto: Roda JC Live)

In de slotfase bleef het spelbeeld weinig verheffend. Met pakweg tien minuten te voetballen wist Van Leer een schot van Bel Hassani aardig uit de hoek te tikken. AZ bleef de meer drukkende partij en ging op zoek naar de winnende treffer, welke het bijna bewerkstelligde via een klutssituatie die eindigde via een aardig balletje van Tankovic, welke over het doel vloog. Roda kwam nergens meer aan toe en wist de bal niet meer in de ploeg te houden, maar het bleek uiteindelijk allemaal genoeg voor het binnenslepen van een punt tegen de subtoppers uit Alkmaar.

Foto’s: Roda JC Live.

Comments (14)

Comments are closed.