‘Eindelijk akkoord: Mytides tekent dinsdag bij Roda’

Roda JC verwacht dat Nestoras Mytides morgen zijn contract tekent bij de Kerkraadse club. De spits, die overkomt van AEK Larnaca, gaat tekenen voor twee jaar met een optie op een derde seizoen, zo meldt Voetbal International.

Voor Larnaca kwam de Cyprioot in 106 wedstrijden 26 keer tot scoren. Bij die club kwam hij ook al in aanraking met technisch directeur Ton Caanen. Toen die daar trainer was, liet hij Mytides debuteren in het eerste elftal. “Je kon toen al zien dat hij kwaliteit in huis had, maar hij miste nog ervaring”, stelt Caanen tegenover het weekblad

Die ervaring heeft hij nu volgens de directeur dus wel. “Hij heeft sindsdien constant gespeeld bij Larnaca en is uitgegroeid tot eerste keus in de nationale ploeg. Hij stond ook bij onze trainer Anastasiou op de lijst en wilde al langer de stap naar het buitenland zetten.” In het Cypriotische nationale elftal wist hij vier keer te scoren in 21 interlands.

Mytides zal met de Duitser Dani Schahin moeten wedijveren om de plek in de voorhoede. Hun kwaliteiten verschillen volgens Caanen. “Nestoras is meer een jongen die met zijn snelheid goed kan anticiperen op ballen in de diepte.” Als rechtsbuiten is David Boysen al aangetrokken en Roda zoekt nog naar een linksbuiten. Oud-Ajacied Jody Lukoki is daarvoor onhaalbaar gebleken.

Daarnaast zoeken de Kerkradenaren nog een doelman, die met Benjamin van Leer mag gaan concurreren. “Dat is goed voor de ontwikkeling van Benjamin”, erkent Caanen. “Zo is dat ook met zijn kamp afgesproken.”

 

Foto: FIFA

Comments (29)

Comments are closed.