Eindelijk eerste seizoenszege voor Roda JC

Het is gelukt: de mannen van Yannis Anastasiou hebben de eerste driepunter van de competitie binnen. Uitgerekend op bezoek bij het uitstekend spelende Excelsior werd de ban van de zeges (en dus de ban van de doelpunten) gebroken. Daarmee kan er eindelijk weer serieuzer naar de veilige competitieplekken gekeken worden.

De openingsfase was echter volledig voor Excelsior, dat in de eerste acht minuten maar liefst zes schoten op doel produceerde. Mike van Duinen, voor het eerst in de basis bij de thuisploeg, kreeg in het eerste kwart zelfs drie grote kansen, maar nimmer wist hij het doel te treffen. Roda kwam wat later tot leven, maar toen de storm van Excelsior was gaan liggen, kreeg het zonder al te veel kansen te creëren meer grip op de wedstrijd. De rust werd zonder tegengoals en met enige mazzel bereikt met 0-0 op het bord.

Na de thee en de koekjes kwam Roda JC beter uit de kleedkamer dan Excelsior en wist het in de 56e minuut eindelijk de ban te breken: Boysen wist laag in de verre hoek raak te schieten. Nadien leek Excelsior de grip op de wedstrijd definitief kwijt te zijn, maar dat leidde eerder tot een gebrek aan kansen dan aan meer mogelijkheden voor Roda JC. Pas richting het einde van de wedstrijd wist Excelsior het een en ander te creëren, maar verdediger Drost wist op korte afstand van het doel van Van Leer naast te krijgen.

Zodoende boekt Roda JC Kerkrade de eerste seizoenszege in heel lange tijd en is het de eerste driepunter van de huidige jaargang. Een uitgebreide nabeschouwing en de traditionele rubriek Top/Flop volgen in de komende dagen op onze website.

Foto: Roda JC Live.

Comments (56)

Comments are closed.