‘EK-ganger Simon Church versterkt Roda JC’

Roda JC Kerkrade lijkt de zo lang gewenste nieuwe spits binnen te hebben. Volgens 1Limburg hoeft de Welshman Simon Church alleen nog maar medisch gekeurd te worden, voordat hij gepresenteerd kan worden door de Kerkradenaren.

In de voorbije weken werd pijnlijk duidelijk dat het voor de Eredivisionist noodzakelijk zou zijn om vlot een goalgetter te presenteren, omdat beoogd eerste spits Dani Schahin lange tijd uit de roulatie is en tweede keus Nestoras Mytidis vooralsnog niet de gewenste kwaliteit kan leveren. Nu is Roda dus uitgekomen bij Simon Church, die afgelopen zomer nog met Wales naar Frankrijk afreisde om het EK te spelen.

De 27-jarige spits kwam het afgelopen seizoen uit voor Milton Keynes Dons, dat uitkomt in het Engelse Championship. Daarvoor speelde hij in de eerste seizoenshelft 19 wedstrijden, waarin hij twee keer tot scoren kwam. In de tweede seizoenshelft werd Church verhuurd aan Aberdeen FC, dat afgelopen seizoen tweede werd in de Schotse competitie, achter Celtic. Voor de Schotten scoorde hij in 13 wedstrijden 6 maal. Op het EK afgelopen zomer mocht Church twee keer invallen, waaronder een half uur tegen de Portugezen. In beide wedstrijden kwam hij niet tot scoren.

Roda JC heeft eerder contact gehad met Sanharib Malki, Mike van Duinen en Ralf Seuntjens, maar alle drie de spitsen bleken om uiteenlopende redenen onhaalbaar. Daardoor zijn de Kerkradenaren uiteindelijk uitgekomen bij deze spits, die geen ervaring heeft met de Nederlandse competitie. Church wordt waarschijnlijk direct na zijn medische keuring gepresenteerd.

Foto: Give Me Sport

Comments (40)

Comments are closed.